- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Skandal u UN: Predstavnik Ukrajine nazvao sve ruske novinare teroristima

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICGeneralna skupština Ujedinjenih nacija
Generalna skupština Ujedinjenih nacija - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2021
Pratite nas
Direktor Odeljenja za međunarodnu bezbednost u ukrajinskom Ministarstvu spoljnih poslova Vladimir Lakomov, koji je učestvovao na sednici Prvog komiteta Generalne skupštine UN, umesto da odgovori na pitanje novinara RIA Novosti nazvao je sve ruske novinare teroristima i onima koji šire porapagandu.
Ruski novinar prišao mu je posle jednog od sastanaka i predstavio se pre nego što je postavio pitanje.
Kada je čuo da se radi o novinaru ruske agencije Lakomov mu je vratio vizit-kartu i odbio da odgovori na pitanje.
„Ne razgovaram sa teroristima, posebno sa propagandistima- teroristima“, rekao je on, a na pitanje da li sve ruske novinare svrstava u tu kategoriju on je rekao: „Da, propagandisti, teroristi“.
On je čak odbio da sasluša pitanje koje je novinar prvobitno želeo da mu postavi i prokomentarisao da ruske novinare ne obučavaju da ljudima prenose istinu.
Kada je novinar ponovo pokušao da postavi pitanje, ukrajinski političar je reterirao.
Povodom incidenta oglasio se i zvanični predstavnik generalnog sekretara UN Stefan Dižarik koji je rekao da UN ne smatraju RIA Novosti terorističkom organizacijom.
„U potpunosti podržavamo svaki medij koji je ovde akreditovan. Oni imaju pravo da postavljaju pitanja. Države-članice i delegati odgovaraju na ta pitanja na način koji smatraju odgovarajućim“, rekao je Dižarik na brifingu.
Podsetimo, MIA „Rosija sevodnja“, čiji je RIA Novosti deo, na spisku je ukrajinskih sankcija od 2018. godine. Ukrajinski provajderi su blokirali dostupe sajtovima: rossiяsegodnя.rf, sputniknews.com, ria.ru, rsport.ria.ru, 1prime.ru, realty.ria.ru i rian.com.ua.
U zgradi je smeštena MIA „Rosija sevodnja“ i njeni brendovi — „Sputnjik“, RIA „Novosti“, „R-Sport“, RIA „Rejting“, „InoSMI“, „Prajm“, RIA „Nekretnine“ - Sputnik Srbija, 1920, 18.06.2021
Ukrajina produžila sankcije direktoru i glavnoj urednici Sputnjika
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala