- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska filmska ekipa posetila američki segment Svemirske stanice

© Foto : POOL / Uđi u bazu fotografijaKosmonaut Anton Škapljerov, reditelj Klim Šipenko i glumica Julija Peresiljd pred poletanje na Međunarodnu svemirsku stanicu
Kosmonaut Anton Škapljerov, reditelj Klim Šipenko i glumica Julija Peresiljd pred poletanje na Međunarodnu svemirsku stanicu - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2021
Pratite nas
Ruska filmska ekipa koja snima igrani film pod radnim nazivom „Izazov“ na Međunarodnoj svemirskoj stanici, posetila je američki segment stanice, sledi iz razgovora astronauta sa Zemljom koje je prenela NASA.
Kako se navodi, filmska ekipa koju čine kosmonaut Anton Škapljerov, reditelj Klim Šipenko i glumica Julija Peresiljd održali su privatne medicinske konferencije u evropskom modulu „Kolumbus“ koji je deo američkog segmenta Stanice.
Svemirski brod „Sojuz MS-19“ sa Škaplerovom, Šipenkom i Peresiljdovom poleteo je sa kosmodroma „Bajkonur“ 5. oktobra. Nakon 3,5 sata leta stigao je na MSS, a zbog kvara automatskog sistema za pristajanje, Škaplerov je morao ručno da „usidri“ letelicu.
Očekuje se da će tokom 12 dana ekipa snimati prvi dugometražni film u svemiru „Izazov“ na Međunarodnoj svemirskoj stanici. Planirano je da se Šipenko i Peresiljdova 17. oktobra vrate na Zemlju svemirskom letelicom „Sojuz MS-18“ sa kosmonautom Olegom Novickim.
Ranije je objavljeno da će, prema dogovoru između NASA i „Roskosmosa“, deo filma biti snimljen u modulu za ispitivanje „Kupola“, zbog čega će Šipenko i Peresiljdova, kao učesnici svemirskog leta, biti sprovedeni do američkog segmenta stanice.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala