- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Ne sumnjamo da će SZO odobriti „Sputnjik Ve“

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaKorona virus vakcina
Korona virus vakcina - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2021
Pratite nas
Ruski fond za direktne investicije ne sumnja da će Svetska zdravstvena organizacija (SZO) odobriti rusku vakcinu protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), izjavio je direktor Fonda Kiril Dmitrijev.

„Mi verujemo da će uskoro, u oktobru, predstavnici SZO posetiti Rusiju i ne sumnjamo da će SZO odobriti vakcinu“, rekao je Dmitrijev na konferenciji „Blumberg invest global“.

On je u govoru naveo i da će u oktobru biti proizvedeno više od 100 miliona doza ruskih vakcina protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ i „Sputnjik lajt“, dok će u novembru 50 odsto ovih vakcina biti proizvedeno u inostranstvu.
Pomoćnica generalnog direktora SZO Marianđela Simao je izjavila da je pravni problem, zbog koga je zaustavljen proces odobrenja vakcine „Sputnjik Ve“, rešen i da će se proces nastaviti nakon usaglašavanja dokumentacije. Prema njenim rečima, reč je o podacima koje je potrebno uneti u dosije, a koji se čekaju od Ruskog fonda za direktne investicije, kao i o završetku inspekcija u Rusiji.
Nedavno je ministar zdravlja Rusije Mihail Muraško izjavio da su uklonjene sve prepreke za priznavanje ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) u SZO i da su preostale neke administrativne procedure.
Ampule sa ruskom vakcinom Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2021
RUSIJA
Evropska agencija za lekove traži dodatne informacije o "Sputnjiku Ve"
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala