- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Boris Džonson podlegao pritisku saudijskog princa

© REUTERS / LEE SMITHFudbalski klub Njukasl
Fudbalski klub Njukasl - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2021
Pratite nas
Fudbalski klub Njukasl uskoro bi mogao da dobije nove vlasnike iz Saudijske Arabije, oko pola godine nakon što je Premijer liga odbila prodaju. Kako stvari stoje, prelomio je uticaj Borisa Džonsona, pišu britanski mediji.
Premijer liga bi uskoro trebalo da odobri prodaju Njukasla Javnom investicionom fondu Saudijskog princa koji će dati 80 odsto od 300 miliona funti, koliko sadašnji vlasnik Majk Ešli traži za popularne Svrake.
Najveće fudbalsko klupsko takmičenje na svetu je prošle sezone zabranilo prodaju Njukasla Saudijskoj Arabiji, ali je sada pomenuti fond uspeo da dokaže Premijer ligi da klub neće biti u vlasništvu države, već fonda, koji će funkcionisati nezavisno od države.
Jedan od razloga promene odluke je, kako se navodi, to što je Saudijska Arabija uspela da reši spor sa televizijom „beIN Sports“, koja ima prava na prenošenje utakmica Premijer lige na Bliskom istoku.
Ipak, mediji podsećaju i na izveštaje od pre oko šest meseci, kada je objavljeno da je saudijski princ Mohamed bin Salman navodno kontaktirao premijera Velike Britanije Borisa Džonsona.
Tada je otkriveno da je princ poslao Džonsonu poruku još u junu 2020. godine u kojoj je pisalo: „Očekujemo da engleska Premijer liga promeni svoju pogrešnu odluku“.
Sada, oko 18 meseci nakon što su inicijalni pregovori o prodaji Njukasla počeli, bi konačno trebalo da dođe do kraja sage.
Pritiscima Saudijaca se pridružio i uskoro bivši vlasnik kluba Majk Ešli, koji je pošto-poto želeo da proda klub u kojem je proveo više od 14 godina.
Prodaja kluba Saudijcima dobro će biti prihvaćena i kod navijača Njukasla, od kojih je u nedavnoj anketi čak 93 odsto izjavilo da će pozitivno prihvatiti nove vlasnike čija se neto vrednost procenjuje na oko 320 milijardi funti.
Šta se to dešava u Evropi: „Ma, Srbi su krivi za sve“
Drama u Grčkoj – fudbaler pronađen mrtav, sa vezanim rukama /foto/
Ruski milijarder je našao način da „doaka“ Englezima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala