- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Jedva su dočekali da se obračunaju sa Novakom, boli ih što je nestala njihova barbika – Federer“

© Sputnik / Radoje PantovićBogdan Obradović
Bogdan Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 07.10.2021
Pratite nas
Bogdan Obradović, bivši selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, žestoko je govorio o odnosu anglosaksonske javnosti prema Novaku Đokoviću, najboljem teniseru sveta, a u svetlu priče o predstojećem Australijan openu.
Prema aktuelnim informacijama, za učešće na Australijan openu, gde Đoković brani titulu, neophodno je vakcinisanje protiv virusa korona, a zasad nije poznato da li je najbolji igrač sveta to učinio ili planira da uradi.
Nametanje pravila, prema Obradovićevim rečima, je nekulturno.
„Dobijamo to od zapadnih medija i od te ‘gospode’ koju nazivam anglosaksoncima, to su narodi koje smo uvek pobeđivali u svim ratovima koji su nas napadali, a napadali su nas vekovima. Verovatno imaju te komplekse malih ljudi. Viktorija je ime njihove kraljice, koje je dato toj državi, pa su to anglosaksonci. Oni su uništili tamo Aboridžine i sad misle da su pametni“, rekao je Obradović u emisiji „Među nama“na TV Nova S.
Naglasio je i zbog čega Đoković ne dobija tretman koji zaslužuje.
„Nas gledaju kao nešto malo, a mi smo ogromni i veliki. Napravili smo od naše genetike i našeg čoveka najboljeg svih vremena i njih sad to boli zato što je nestala njihova glavna barbika Rodžer Federer. Da je tu Federer tu sve bi bilo drugačije, pa bi i kovid nestao u Australiji. To znam jer sam godinama u tenisu, jedini odnos koji je negativan protiv broja jedan ikada je Novak Đoković. Šta su to uradili prema Majkl Džordanu, Tajger Vudsu, prema mnogima su to uradili kojima su u nekim delovima karijere uradili nešto što njima ne odgovara, pa su napravili takvu atmosferu. Jedva su sačekali trenutak da se obračunavaju sa Novakom, da li se vakcinisao. Da li treba da pitamo nekog za zubni karton, pa da vidimo da li ima karijes na šestici…“
Objasnio je živom metaforom kako bi izgledalo da se održi turnir u Melburnu bez Srbina.
„Novak nema prezime Berg ili Hofman, da ima promenili bi zakon, nestao bi virus i ne bi više bilo korone u Australiji ikada. Ja to govorim. Sve je montirano od strane gospode Anglosaksonaca, Germana, koje opet kažem – svuda smo ih pobeđivali. Australijan open bez Novaka je kao koncert Erika Kleptona bez Erika Kleptona. To je kao golf bez Tajger Vudsa, kao finale NBA bez Majkla Džordana ili Lebrona Džejmsa – to nema smisla“, naveo je Obradović.
Felisijano Lopes i Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 08.10.2021
SPORT
Federer se oprostio od još jednog dela svoje istorije
Pojasnio je i šta bi značilo ukoliko se Australijan open održi bez Novaka Đokovića.
„To je kao da kada Aleksa Šantić piše ‘Eminu’ mi mu navučemo najlon kesu preko glave. Zamislite taj trenutak. Ubijanje duše, smisla, ljudske rase. Zapad je napravio toliko zarad tog novca, pa Amerika boluje od bolesti koja se zove gojaznost, njih 85 odsto. To ludilo, glad za novcem i to su preneli na čitavu planetu. To su doneli i u obliku njihovih kafana koje se zovu Mekdonalds. Nema muzike, tamburaša, ne možeš da praviš svadbu. Sve isto miriše od pića do hrane, nema dušu. Nije ko naš ćevap, pljeskavica, čvarak, ajvar. Žao mi je što ne shvataju da smo mi mogli njih da popravimo, a oni nas ne mogu da pokvare. Mi smo plus, a oni minus. Koliko god da nas oduzimaju, taj plus će biti veći. Naš plus će da ostane ispod one kruške“, istakao je Obradović.
Obradović je nedavno bio gost i emisije Miljanov korner na Sputnjiku gde je kritičnim rečima govorio o akademijama koje su osnovali njegovi nekadašnji puleni, Đoković i Janko Tipsarević, a otkrio je i kako izgleda raditi u Kini.
Bogdan Obradović, srpski teniski trener, i voditelj Miljan Milićević - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2021
Podkast
Bogdan Obradović: Sa Komunističkom partijom Kine pravim tenisera „broj 1“ | Miljanov korner
Bogdan Obradović i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 18.02.2021
Bogdan Obradović za Sputnjik: Novak je imao bol sa dvostrukim dejstvom
Srpski teniser Viktor Troicki - Sputnik Srbija, 1920, 20.02.2021
Troicki za Sputnjik detaljno opisuje muke u Australiji i najavljuje veliku odluku do Vimbldona
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala