- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Amerikanci šalju specijalca za Balkan ali su i Rusi u diplomatskoj ofanzivi I Od četvrtka do četvrtka

Pratite nas
Iako je u Kranju usvojena Deklaracija o podršci evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana Vilijam Montgomeri upozorava da bi na ovom prostoru moglo doći do novih sukoba. Postoje naznake da će SAD poslati novog specijalnog izvestioca za Kosovo. Milorad Dodik poručuje da Evropa razbija BiH, a u Crnoj Gori i dalje traje saga o rekonstrukciji Vlade.
O svim ovim temama u emisiji radio Sputnjika „Od četvrtka do četvrtka“ razgovaramo sa istoričarom i političkim analitičarom Dragomirom Anđelkovićem.
Pitamo ga u kojoj meri je deklaracija usvojena na Samitu lidera Evropske unije i Zapadnog Balkana drugačija u odnosu na prethodne? Zašto SAD pored Gabrijela Eskobara i Metjua Plamera žele još jednog čoveka zaduženog za Balkan? Da li ima realnih osnova u predviđanju bivšeg američkog ambasadora Vilijama Montgomerija da bi moglo doći do novih sukoba na Balkanu? Šta predstavlja potez Prištine da otvori konkurs za prijem 850 novih regruta za potrebe snage Kosovskih bezbednosnih snaga? Da li EU razbija Balkan kao što tvrdi Milorad Dodik? Hoće li Crna Gora dobiti rekonstruisanu ili novu Vladu?
Emisiju vodi i uređuje Nataša Milosavljević.
Od četvrtka do četvrtka, 07.10.2022.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala