- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Virus korona – novo oružje u rukama terorista

© AP Photo / Francois MoriPolicajci patroliraju blizu Ajfelove kule
Policajci patroliraju blizu Ajfelove kule - Sputnik Srbija, 1920, 06.10.2021
Pratite nas
Teroristi u čitavom nizu država pokušavaju da iskoriste ljude zaražene virusom korona da zaraze stanovništvo, rekao je zamenik sekretara Saveta bezbednosti Rusije Jurij Kokov.

„Već su registrovani pokušaji da se zaraženi virusom korona upotrebe kako bi se zarazilo stanovništvo. Tako nešto otkrile su, na primer, indijske specijalne službe. S druge strane, u Tunisu su uhapšeni lokalni ekstremisti koji su tajno prodrli u kasarne kako bi zarazili vojnike“, rekao je Kokov u intervjuu za list „Rosijska gazeta“.

S druge strane napadi na građane vozilima se sada ređe primenjuju među teroristima, a razlozi za to su pre svega jače mere bezbednosti na javnim mestima, a kao i antikovid mere i ograničenja po pitanju okupljanja ljudi i masovnih manifestacija.
Tokom pandemije, emisari svih mogućih terorističkih organizacija značajno su se aktivirali na internetu.
„Preko društvenih mreža oni su počeli da diskredituju lokalne vlasti u borbi protiv pandemije, uticali su da se kod stanovništva proširi osećanje nesigurnosti, a aktivirali su se i po pitanju vrbovanja na internetu“, rekao je zamenik Nikolaja Patruševa.
Prema njegovim rečima, sociološka ispitivanja sprovedena u Americi pokazala su da je u vreme masovne samoizolacije došlo do značajnog rasta potražnje za ekstremističkim sadržajem na internetu, posebno među mladima.
Očigledno je da taj proces vuče za sobom širenje baze radikala za potrebe ekstremističkih i terorističkih ciljeva, zaključio je Kokov.
Bečka policija na terenu - Sputnik Srbija, 1920, 06.11.2020
Terorizam u doba korone „kao riba u vodi“: Službe nemaju rešenje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala