- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Svaki predmet potencijalna bomba: Deminiranje „Pametne kuće“ novitet na ruskim vojnim vežbama /video/

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaZajedničke vojne vežbe Rusije i Pakistana "Družba-2021"
Zajedničke vojne vežbe Rusije i Pakistana Družba-2021 - Sputnik Srbija, 1920, 06.10.2021
Pratite nas
Tokom zajedničkih rusko-pakistanskih vojnih „Družba 2021“ ruski vojni inženjeri Južnog vojnog okruga prodemonstrirali su specijalnim snagama Pakistana moguće načine deminiranja, uključujući i jednu novinu -„Pametnu kuću“.
Ruski vojni inženjeri su opremili „Pametnu kuću“ u kojoj su svi predmeti minirani – od ulaznih vrata, prozora, praga, zvonceta, ormara do svih kućnih predmeta kao što je čajnik.
Ukoliko vojnik aktivira zamku, dolazi do imitacije eksplozije koja je bezopasna za vojnika, a takođe se uključuje sirena.

„'Pametna kuća' je nova pojava na vežbama. Cilj je praktična obuka specijalnih jedinica. Na ovom poligonu su predviđene sve moguće opcije miniranja objekata u stambenoj jedinici“, rekao je načelnik inženjerijske službe Južnog vojnog okruga, pukovnik Roman Besmertni.

Kako je dodao, kada grupa specijalaca ima zadatak da očisti objekat od uslovnog protivnika i pronađe dokumenta, vojnici mogu dodirivati predmete u kući.
„Kako bi isključili mogućnost da jedinica strada od ekploziva, održavamo obuku i pokazujemo realne situacije“, precizirao je pukovnik.
Zajedničke rusko-pakistanske vojne vežbe „Družba 2021“, koje se održavaju na poligou Molkino u Krasnodarskom kraju, trajaće do 9. oktobra.
Višenamenski robotski sistem Uran 9 - Sputnik Srbija, 1920, 13.09.2021
RUSIJA
Rusija prvi put koristila robote „Uran-9“ u borbenim formacijama sa ljudima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala