- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Navijači Zvezde su ljuti, a Terzić „udara“ na Piksija i Partizan /video/

© Tanjug / ZORAN ZESTICZvezdan Terzić
Zvezdan Terzić - Sputnik Srbija, 1920, 06.10.2021
Pratite nas
Zvezdan Terzić, alfa i omega Crvene zvezde, sa funkcije generalnog direktora, suočen je sa verovatno najtežim trenucima tokom angažmana u crveno-belom klubu, ali je uprkos iznenadnom bojkotu navijača on našao druge mete – selektora Dragana Stojkovića i večitog rivala, Partizan.
Terzić je, bar se nezvanično spekuliše, razlog za odluku najvernijih navijača Crvene zvezde da bojkotuju prvih 20 minuta prethodne utakmice Superlige protiv Metalca, ali i da se oglase saopštenjem u kom su objavili da „ne mogu da ćute na dešavanja u i oko kluba“.
Poseban udar je bačen na upravu kluba, u kojoj je praktično „frontmen“ samo Terzić, dok predsednik Svetozar Mijailović i ostali članovi „popunjavaju“ broj i ne pojavljuju se u javnosti toliko često.
Osim kada mora.
Za razliku od njih, Terzić je čest u medijima, a prvi put od proglašenja bojkota navijača govorio je za Televiziju Pančevo.
Navijači nisu bili tema – Terzić je pažnju usmerio na selektora Stojkovića i njegovu izjavu o tome da će Srbija dobiti nacionalni stadion te da u srpskom fudbalu više nema nameštanja.
„Pojavio se Piksi i priča o srpskom fudbalu... Druže, ti si selektor, bavi se reprezentacijom, nemoj ti da komentarišeš da li ima nameštanja i da li se gradi nacionalni stadion. Svako se petlja u stvari koje ga se ne tiču i na jedan pogrešan način se prezentuje javnosti“, rekao je Terzić.
Rekao je to – i krenuo da priča o Fudbalskom savezu Srbije, što mu kao generalnom direktoru Crvene zvezde, bar iz njegove prethodne izjave, nije posao.
„Nisam zadovoljan kako izgleda srpski fudbal, Zvezda i Partizan od 37 utakmica 35 pobede. Zvezda i Partizan se stavljaju u istu revan, a Zvezda ide na petu titulu, pobegnemo Partizanu za 15, 20 bodova, nismo ispred za bod ili gol razliku… Kako nas stavljate u isti koš? Ne formiraju se mladi igrači, FSS je napravio katastrofalnu glupost, stavio je bonus od dva igrača, Zvezda je bila inicijator, umesto da podignu na tri. Naša liga treba da bude razvojna liga… Oni smanje sa dva na jedan… Neko ko vodi fudbal mora strateški da postavi stvari… Ja bih napravio bonus samo četiri igrača preko 25 godina mogu da igraju srpsku ligu. Moramo da se baci fokus na mlađe kategorije, trenerski kadar, nemamo trenere i infrastrukturu“, rekao je Terzić.
Sa teme Fudbalskog saveza Srbije, Terzić se „munjevito“ prebacio na temu večitog rivala, trenutno prvoplasiranog na tabeli Superlige Srbije.
„Iz dana u dan vidim da se koristi ista matrica, jako ružna, da smo mi državni projekat, a oni žrtve režima, što je velika laž. Ja sam svedok i ko hoće realno da pogleda, oni su tom pričom zaludeli ogromnu većinu Partizanove javnosti jer sebe smatraju žrtvom ovog režima. Oni imaju alibi koji na ružan način zloupotrebljavaju i klasično pokušavaju da reketiraju državu. To im uspeva već evo deset godina. Tom pričom ‘mi smo žrtve, mi smo žrtve’. Oni neuspešni, traže krivca, ne u sebi, nego u državi, kao da hoće neko da ih ruši“, istakao je Terzić.
Terzić je, jasno, na udaru, pitanje je da li će uspeti da se odbrani, pa čak i pokušajima da usmeri pažnju na druge stvari jer, kako se nezvanično govori, navijači Zvezde su veoma ljuti na njegovo ponašanje i rad, kako u klubu, tako i van njega.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala