- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novi „incident“ američke zvezde – koštaće ga 17 miliona dolara?

© AFP 2023 / ELSA/Getty ImagesKajri Irving i Denis Šruder u sukobu
Kajri Irving i Denis Šruder u sukobu - Sputnik Srbija, 1920, 06.10.2021
Pratite nas
NBA liga nedavno je ozvaničila pravilo da će igračima koji ne budu nastupali na utakmicama jer nisu vakcinisani odbijati od plate, a to je najviše pogodilo Bruklin Netse i njihovog beka Kajrija Irvinga, koji bi mogao da izgubi oko 17 miliona dolara ove sezone.
U NBA ligi je vakcinisano oko 90 odsto igrača, a od nevakcinisanih najzvučnije ime je definitivno Kajri Irving.
Novi zakon u američkom košarkaškom prvenstvu kaže da igrači neće biti plaćani za svaku utakmicu koju propuste zbog toga što nisu vakcinisani, a tako nešto zasad može da pogodi samo predstavnike Bruklin Netsa i Golden Stejt Voriorsa.
U Njujorku i San Francisku važi pravilo da svi sportisti koji nastupaju za neku od ekipa iz tih gradova moraju da budu vakcinisani da bi se uopšte pojavili na nekoj od manifestacija u zatvorenom.
Zbog toga što nije vakcinisan, Irving, ukoliko ne promeni odluku, neće moći ni da trenira sa svojom ekipom u Njujorku, a gubiće 381.000 dolara po propuštenoj utakmici – odnosno, potencijalno oko 17 miliona dolara za godinu dana.
Čelnici Netsa su gajili nadu da će se Irving kad-tad vakcinisati, ali to se nedavno promenilo, prema informacijama verovatno najpoznatijeg sportskog novinara na svetu, Adrijana Vojnarovskog.
Vojnarovski je preneo da Netsi trenutno ne znaju u kom pravcu Irving razmišlja i još nisu doneli odluku da li će prihvatiti to da će jedan od njihovih najboljih igrača igrati sledeće sezone samo na gostovanjima.
Ukoliko se ovaj 29-godišnjak ne vakciniše, to znači da će Bruklinove šanse da izbori što je bolje moguće mesto pred plej-of na Istoku značajno potonuti, a poseban problem nastao bi u plej-ofu, gde je svaki meč izuzetno važan.
U regularnom delu sezone Netsi ne bi trebalo da imaju previše problema jer u svom sastavu i dalje imaju Džejmsa Hardena i Kevina Durenta.

Irvingu ovo nije prvi incident

Irving je od dolaska u Bruklin imao raznih samoizazvanih problema – prošle godine, na primer, morao je da ode u zdravstveno-bezbednosni protokol i propusti oko nedelju dana jer je proslavio rođendan u zatvorenom, među ljudima, što tada nije bilo dozvoljeno.
Imao je i nekoliko ispada kada nije želeo da igra iz ličnih razloga koji nikada nisu odgonetnuti, a u jednom trenutku se samo nije pojavio pred meč.
Uprkos brojnim ispadima, Irvinga i dalje tolerišu više nego verovatno ikoga drugog u NBA ligi, zbog neverovatnih košarkaških sposobnosti koje poseduje.
Prošle sezone je u proseku beležio 27 poena, 4,8 skokova i šest asistencija po utakmici na preko 50 odsto šuta iz igre, ali se povredio u plej-ofu, zbog čega su oslabljeni Netsi ispali od Milvoki Baksa.
Košarkaška lopta - Sputnik Srbija, 1920, 06.10.2021
SPORT
Haos u NBA: Evakuisani svi iz dvorane, a razlog je bizaran /video/
Nikola Jokić i Majkl Porter junior - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2021
SPORT
Mladi Amerikanac odbija vakcinu – na štetu Jokićeve družine
Pol Džordž proslavlja pobedu nad Jutom Džez - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2021
SPORT
Američka zvezda dala sinu srpsko ime – Vuk /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala