- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Fikcija“: Hilari Klinton napisala prvi roman, tviteraši poručuju – i ranije si izmišljala priče

© REUTERS / Andrew KellyBivša američka državna sekretarka Hilari Klinton na potpisivanju svoje knjige "Šta se desilo" na Menhetnu
Bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton na potpisivanju svoje knjige Šta se desilo na Menhetnu - Sputnik Srbija, 1920, 06.10.2021
Pratite nas
Bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton pridružila se svom suprugu tako što je i ona postala pisac političkih trilera i reklamira novo delo kao svoj „prvi pohod na fikciju“. Međutim, tviteraši su poručili da ona već ima istoriju izmišljenih priča.
Knjigu „Stanje terora“ Klintonova je napisala sa svojom dugogodišnjom prijateljicom spisateljicom Luiz Peni. Priča prati podvige „državne sekretarke početnice“ koja služi u „administraciji svog rivala“ i pokušava da se oporavi od „četiri godine američkog vođstva koje je nestalo sa svetske pozornice“, navodi se u sinopsisu.
Triler bi trebalo da bude pušten u prodaju sledećeg utorka a Klintonova je predložila svima koji žele da saznaju kako je medijski mogul Elen Adams postala top –diplomata i nadmudrila teroriste, ruske mafijaše i druge neprijatelje SAD da je naruče odmah. Rekla je da je to njen „prvi pohod na fikciju“ koji je napisala „iz ljubavi“.
Mnogi se nisu složili da roman koji je objavio „Sajmon end Šuster“ predstavlja prvo iskustvo Hilari Klinton sa izmišljenim pričama pa su predstavili i prethodna dela za koja veruju da su iz istog žanra – fikcije.
Novinar „Dejli kolera“ Čak Ros objavio je staru izjavu Klintonove iz njene kampanje 2016. u kojoj se navodi da je Trampova organizacija bila u tajnoj komunikaciji sa ruskom Alfa bankom.
Tvrdnja je od tada ne samo diskreditovana, već je otkriveno i da je moguća podmetačina od demokratskog kandidata Klintonove. Prošlog meseca, specijalni savetnik Džon Duram optužio je advokata Majkla Susmana da je lagao FBI da nije radio u ime klijenta njegove firme – Klintonove kampanje kad je izlagao tu priču Birou.
Komentatori su naveli i druge epizode predsedničke bitke 2016. kao primere „fikcije“ Hilari Klinton. Na primer, njena kampanja je podržala takozvani Stil dosije kog je napravila kompanija „Fjužn GPS“, a reč je o zbirci sumnjivih opozicionih istraživanja o Trampovom navodnom „dosluhu“ sa Rusijom.
Neki su tvrdili da je celo njeno objašnjenje kako je izgubila od Trampa zbog ruskog uplitanja, nezahvalnih progresivaca, sveprisutne mizoginije i brojnih drugih faktora koji nisu imali nikakve veze sa njenim postupcima, samo po sebi delo fikcije, prenosi RT.
Bil Klinton - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2017
Bil Klinton piše triler o „Nestalom predsedniku“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala