https://lat.sputnikportal.rs/20211005/tri-odlicna-razloga-zasto-svaka-zena-posle-40-treba-redovno-da-jede-smokve-1130432439.html
Tri odlična razloga zašto svaka žena posle 40. treba redovno da jede smokve
Tri odlična razloga zašto svaka žena posle 40. treba redovno da jede smokve
Sputnik Srbija
Japanski naučnici su dokazali da glavni sastojak smokve - benzaldehid, doprinosi smanjenju tumora kod ljudi. 05.10.2021, Sputnik Srbija
2021-10-05T21:57+0200
2021-10-05T21:57+0200
2021-10-05T21:57+0200
društvo
društvo
zdravlje
stil života
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/111360/25/1113602518_0:100:1921:1180_1920x0_80_0_0_f1e4e53c649aa98581cd60eeedc5117a.jpg
Naime, oni tvrde da je ovo sočno voće pokazalo odlične rezultate kod smanjenja rizika od raka prostate.Takođe, kažu da pomaže i kod raka dojke u periodu nakon prestanka menstruacije.Osim što su antikancerogene, dokazano je povoljno delovanje smokava na nivo holesterola u krvi. Biljni steroli poput stigmasterola i lanosterola, koje sadrže smokve, vežu se na molekule holesterola u crevima i tako ometaju njegovu apsorpciju.Omega 3 i 6 je važna za zdravlje kardiovaskularnih organaOmega 3 i omega 6, kojim smokve obiluju, su veoma važne za zdravlje kardiovaskularnih organa. Smokve su dobar izvor kalijuma, minerala koji reguliše krvni pritisak.Zbog količine šećera koji sadrži smokva, dijabetičarima se preporučuje oprez prilikom njenog korišćenja. Ipak, ukoliko se koriste umereno, može doći do smanjenja potrebe za količinom insulina kod dijabetičara.Pročitajte još:
https://lat.sputnikportal.rs/20210905/sta-se-desava-u-organizmu-ako-se-beli-luk-konzumira-svaki-dan-1129431865.html
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Vesti
sr_RS
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/111360/25/1113602518_106:0:1813:1280_1920x0_80_0_0_138f3c5535487b35061531eb026b8371.jpgSputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
smokva, zdravlje, život
Tri odlična razloga zašto svaka žena posle 40. treba redovno da jede smokve
Japanski naučnici su dokazali da glavni sastojak smokve - benzaldehid, doprinosi smanjenju tumora kod ljudi.
Naime, oni tvrde da je ovo sočno voće pokazalo odlične rezultate kod smanjenja rizika od raka prostate.
Takođe, kažu da pomaže i kod raka dojke u periodu nakon prestanka menstruacije.
Osim što su antikancerogene, dokazano je povoljno delovanje smokava na nivo holesterola u krvi. Biljni steroli poput stigmasterola i lanosterola, koje sadrže smokve, vežu se na molekule holesterola u crevima i tako ometaju njegovu apsorpciju.
Omega 3 i 6 je važna za zdravlje kardiovaskularnih organa
Omega 3 i omega 6, kojim smokve obiluju, su veoma važne za zdravlje kardiovaskularnih organa. Smokve su dobar izvor kalijuma, minerala koji reguliše krvni pritisak.
Zbog količine šećera koji sadrži smokva, dijabetičarima se preporučuje oprez prilikom njenog korišćenja.
Ipak, ukoliko se koriste umereno, može doći do smanjenja potrebe za količinom insulina kod dijabetičara.