- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ko je nova ruska „desetka“ /foto, video/

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaDmitri Barinov
Dmitri Barinov - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2021
Pratite nas
Fudbalska reprezentacija Rusije sa izmenjenim timom ulazi u nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a tamošnja javnost budno je ispratila momenat u kom je fudbaler Lokomotive iz Moskve, Dmitri Barinov, dobio čast da nosi broj „deset“.
Rusija će u oktobarskom ciklusu igrati protiv Slovačke, 8. oktobra na svom terenu i tri dana kasnije protiv Slovenije u gostima i ima nameru da nastavi sa dobrim nizom, pošto je posle šest mečeva na deobi prvog mesta u grupi sa Hrvatskom zbog osvojenih 13 bodova.
Selektor Valeri Karpin je odlučio da napravi promene pred novo okupljanje, odrekao se osmorice fudbalera i krenuo u svojevrsnu smenu generacija.
Kao stub novog tima Rusije predviđen je Dmitri Barinov, fudbaler Lokomotive iz Moskve što je naišlo na podeljene reakcije.
Barinov pred sobom ima veliki izazov i najveću odgovornost u karijeri koja dosad nije išla željenom putanjom, o čemu je govorio njegov menadžer Pavel Banatin.
„Za prethodnih pet godina, svi moskovski klubovi su bili zainteresovani za njega, osim CSKA. Zvali su nas i iz Krasnodara i Rubina, a pre povrede Barinov je bio blizu odlaska u Evropu, razgovarali smo sa nekoliko klubova, najozbiljniji je bio Bajer Leverkuzen“, naveo je Banatin.
Agent je govorio i o slučaju „alkohol“, pošto je Barinov stigao u centar pažnje javnosti zbog konzumiranja alkohola.
„Čovek je osvojio trofej, mislim da je prvi put tada probao alkohol. Izvinio se, ništa tu nije bilo strašno, bilo je alkohola i u svlačionici, to je normalno“, naveo je Banatin.
Njegov štićenik je dugo bio u zapećku u Lokomotivi, u vremenu kada je šef struke bio legendarni Jurij Sjomin.
„Sećam se, Arsenal iz Tule ga je želeo na pozajmicu, Dmitri je želeo da ode. Nisu ga pustili, rekli su mu da će morati da se bori za mesto u timu“, istakao je Banatin.
Barinov se na kraju izborio, Sjomina je zamenio Marko Nikolić, srpski trener koji je veznom fudbaleru dodelio i kapitensku traku u pojedinim utakmicama.
Sudski čekić - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2021
SPORT
Okončan „proces veka“ – Srbin se dogovorio, ali klupko se odmotava: „Ne znam da li imaju hrabrosti“
Fudbaler šutnuo sudiju - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2021
SPORT
Nezapamćeno divljaštvo i pokušaj ubistva usred fudbalske utakmice /video/
Lukas Mura - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2021
SPORT
Kada prestane „život“ počinje – život!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala