- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

NBA najavio premijeru filma – Divac, Medžik, Bird, Džabar, Džejms i legende kao komšije /video/

© AP Photo / Rich PedroncelliVlade Divac
Vlade Divac - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2021
Pratite nas
NBA je najavila globalnu premijeru kratkog filma „NBA Lane“ u čast slavne istorije pred 75. jubilarnu sezonu. Deo filma je i proslavljeni srpski košarkaš Vlade Divac koji se pridružio Medžiku Džonsonu, Leriju Birdu i mnogim drugim legendama.
U filmu glumi Majkl B. Džordan i više od 30 NBA igrača i legendi okupljenih da bi ispričali priču o proteklih 75 godina na komičan i zabavan način.
Smešten u izmišljenom kvartu u kome žive aktuelne NBA zvezde i legende Lige, „NBA Lane“ vodi fanove na putovanje sa ličnostima – iz prošlosti, sadašnjosti i budućnosti – koje su ispisale istoriju igre.
U trominutnom filmu, Džordan vozi autobus po komšiluku – i vodi grupu dece u obilazak NBA kvarta u kome je smešteno 75 godina košarkaške kulture.
Dok se autobus kreće ulicama te zajednice, putnici susreću ove raskošne ličnosti u svakodnevnom okruženju. Bivši rivali Medžik Džonson i Leri Bird su postali prijateljski raspoložene prve komšije; LeBron Džejms vodi računa o svom vrtu; Karim Abdul-Džabar podučava Dirka Novickog veštini njegove „nebeske udice“; Zajon Viliamson razbija tablu koša u uličnom dvorištu... i sve to je još samo jedan običan dan u tom kraju.
Tura odaje počast NBA legendama koji su postavile temelje Lige i sadašnjim igračima koji oblikuju njenu budućnost.
NBA Lane' je stvoren kao način da se oda počast istoriji i budćnosti NBA lige,“ rekla je direktorka marketinga NBA Kejt Džaveri.
„Oduševljeni smo što okupljamo neke od najvećih igrača i legendi kako bismo proslavili ne samo jubilarnu 75. NBA sezonu, već i vezu koju su poklonici NBA izgradili sa našom igrom.“
„Kao neko ko je bio član NBA porodice poslednjih 65 godina, zaista mogu da kažem, kao što to radim u filmu – ova igra postaje sve bolja“, rekao je NBA legenda Bil Rasel.
NBA Lane“ počinje da se emituje na televizijskim mrežama u nedelju, 10. oktobra. Osim toga, verzije filma u trajanju od 30 i 60 sekundi emitovaće se na svim platformama tokom jeseni.
Više adaptacija će biti proizvedeno oko važnih događaja tokom cele sezone sa raznim novim licima.
Celokupna glumačka postava kratkog filma “NBA Lane” uključuje:
Narator i vozač autobusa: Glumac i producent Majkl B. Jordan
NBA igrači: Karmelo Entoni, Lamelo Bol, Devin Buker, Entoni Dejvis, Kevin Durant, Lebron Džejms, Zek Lavin, Kavaj Lenard, Donovan Mičel, Kris Pol, Džejson Tejtum, Rasel Vestbruk, Zajon Vilijamson and Trej Jang.
NBA legende: Karem Abdul-Džabar, Rej Alen, Leri Bird, Vlade Divac, Džulijus Irving, Artis Gilmor, Manu Đinobili, Ričard Hamilton i mnogi drugi.
Mladi Amerikanac odbija vakcinu – na štetu Jokićeve družine
Španski kralj košarke u suzama: „Zbogom!“ /video/
Bogdanović solidan, Bjelica debitovao, a tata Jokić odmarao
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala