- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Juče su vam sve pokazali“: Poruka Rusije posle pada Fejsbuka i Instagrama

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Uđi u bazu fotografijaRuski domen na internetu
Ruski domen na internetu - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2021
Pratite nas
Globalni prekid u radu društvenih mreža i servisa za razmenu poruka, koji se dogodio u ponedeljak u Americi, obavezuje Rusiju da razvija svoj segment informaciono-komunikacionih tehnologija, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
Gostujući na Jutjub kanalu „Solovjov lajv“, Zaharova je prokomentarisala jučerašnji globalni pad Fejsbuka, Instagrama, Vocapa na nekoliko časova, istakavši da je to „priča o toj istoj informacionoj bezbednosti o kojoj ruska strana toliko govori, u okviru koje predlaže toliko rezolucija o saradnji i interakciji“.

„To je priča o tome da smo dužni da razvijamo naš unutrašnji segment povezan sa informaciono-komunikacionim tehnologijama. S obzirom na procese koji sada dobijaju na zamahu u Americi, moramo da shvatimo da se ovakav lokdaun može dogoditi u bilo kom momentu“, istakla je Zaharova.

S tim u vezi, portparolka je skrenula pažnju na neubedljive tvrdnje onih koji kažu da će stimulisanje sopstvenog segmenta interneta isključiti Rusiju iz globalne mreže.
„Juče su vam sve pokazali. Ne isključujemo se mi, nego kod njih tehnologije padaju na takav nivo da su tri i po milijarde ljudi isključene“, konstatovala je Zaharova.
Kako je dodala, prekid u radu mreža mogao je da našteti poslovanju mnogih ljudi, jer to za mnoge nije zabava.
Podsetimo, Fejsbuk i druge platforme te kompanije bile su nedostupne skoro šest sati u nekim delovima sveta. Za korisnike u Srbiji počele su da rade nešto pre ponoći.
Ikonice aplikacija Fejsbuk i Votsap - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2021
DRUŠTVO
Misterija pada Fejsbuka — u igri nekoliko verzija zašto je pukao sistem
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala