- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Bajden objavio stav Amerike za Zapadni Balkan

© AP Photo / Andrew HarnikAmerički predsednik Džo Bajden u Beloj kući
Američki predsednik Džo Bajden u Beloj kući - Sputnik Srbija, 1920, 05.10.2021
Pratite nas
Američki predsednik Džozef Bajden je razgovarao sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen o Zapadnom Balkanu, i tom prilikom je izrazio snažnu podršku nastavku procesa pristupanja zemalja ovog regiona Evropskoj uniji, navodi se na zvaničnom sajtu Bele kuće.
Bajden je tokom jučerašnjeg telefonskog razgovora sa Fon Der Lajen potvrdio i svoju podršku Evropskoj uniji, ključnom partneru Sjedinjenih Država, i svoju posvećenost nastavku primene rezultata postignutih na samitu SAD i EU u junu, navodi se u saopštenju Bele kuće.
Oni su razgovarali i o važnom poslu američko-evropskog Saveta za trgovinu i tehnologiju, koji se sastao u Pitsburgu 29. septembra, kako bi se obezbedilo da pravila koja regulišu globalnu trgovinu i ključne i nove tehnologije, budu ukorenjena u demokratskim vrednostima i tržišnim principima.
Bajden je naglasio važnost omogućavanja prekograničnog protoka podataka i izjednačavanja uslova u međunarodnom poreskom sistemu.
Američki predsednik je takođe pozdravio obnovljenu saradnju SAD i EU u vezi sa kovidom 19 i preduzimanje koraka za rešavanje klimatske krize, uoči samita KOP-26 u Glazgovu kasnije ovog meseca.
Predsednik Bajden je takođe naglasio važnost bliske saradnje SAD i EU u Indo-Pacifičkom regionu, preneo je Tanjug.
Balkan i uticaj SAD - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2021
SVET
Čiji je u stvari novi „slovenački“ predlog — ceo Zapadni Balkan do 2030. u EU
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala