- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Stejt department: SAD nastavljaju da se protive „Severnom toku 2“

© AFP 2023 / NICHOLAS KAMMZgrada američkog Stejt departmenta u Vašingtonu
Zgrada američkog Stejt departmenta u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2021
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države za sada nisu spremne da komentarišu izveštaje o početku punjenja gasovoda „Severni tok 2“, smatraju da je ovaj projekat geopolitički i nastavljaju da se protive njegovoj realizaciji, saopštio je portparol Stejt departmenta Ned Prajs.
„Nemamo konkretnu reakciju... Naša politika, koju smo vrlo jasno zacrtali, uključujući u kontekstu zajedničke izjave sa Nemačkom pre nekoliko meseci, jeste da smo i dalje protiv ovog gasovoda, nastavljamo da ga smatramo geopolitičkim projektom Ruske Federacije i nastavićemo da primenjujemo zakon u skladu sa periodičnim procenama situacije koje se, naravno, sprovode“, rekao je Prajs na brifingu.
Ranije je kompanija „Nord strim 2 AG“, operator gasovoda „Severni tok 2“, počeo je da puni prvi krak cevovoda gasom kako bi postigao potreban pritisak za dalja ispitivanja.
Rusija je više puta pozivala da se prestane sa pominjanjem „Severnog toka 2“ u kontekstu bilo kakve politizacije, jer je to komercijalni projekat koji je koristan i za Rusiju i za Evropsku uniju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala