- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

ATP pokrenuo istragu zbog optužbi Ruskinje; Zverev: Novinar kršio naredbu suda

© AP Photo / Michel EulerAleksandar Zverev
Aleksandar Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2021
Pratite nas
Asocijacija profesionalnih tenisera (ATP) pokrenula je istragu protiv Aleksandra Zvereva zbog optužbi njegove bivše devojke – Ruskinje Olje Šaripove – da ju je fizički i psihički zlostavaljao. Nemac se brzo oglasio pozdravivši istragu koju je pokrenula krovna teniska organizacija.
Pre jedanaest meseci Olja Šaripova javno je iznela niz optužbi na račun Saše Zvereva rekavši da je pretrpela fizičko i psihičko zlostavljanje od strane jednog od najboljih tenisera sveta.
Jedanaest meseci ATP je ćutao, a pritisci su dolazili sa svih strane, najviše sa američke, odnosno od novinara Bena Rotenberga koji je u svom članku dao prostora Šaripovoj da iznese optužbe na račun Zvereva.
U septembru ove godine progovorili su i ATP teniseri, tačnije Miloš Raonić, koji je napao ATP što skoro godinu dana ćuti, a u oktobru je sve kulminiralo – ATP pokrenuo je internu istragu protiv četvrtog tenisera sveta.
„Optužbe protiv Aleksandra Zvereva su ozbiljne i naša je odgovornost da se njima bavimo. Nadamo se da će nam istraga pomoći da utvrdimo činjenice i preduzmemo odgovarajuće radnje. ATP u potpunosti osuđuje svaki oblik nasilja ili zlostavljanja i istražiće te navode. Verujemo da Zverev podržava našu istragu i svesni smo da je negirao optužbe. Takođe ćemo pratiti dalji razvoj događaja na sudovima u Nemačkoj“, rekao je izvršni direktor ATP-a Masimo Kalveli.
„Kao organizacija prepoznajemo potrebu da učinimo više kako bismo osigurali da se svi koji se bave profesionalnim tenisom osećaju sigurno i zaštićeno. Preporuke izveštaja pomoći će nam da to rešimo na najbolji način. Posvećeni smo preduzimanju značajnih koraka napred i znamo da ovo neće biti lak proces koji će se rešiti preko noći“, dodao je Kalveli.
Zverev je ranije negirao da je maltretirao Šaripovu, a na nedavnom US openu kazao je da je sud odbacio navode Ruskinje.
Nemac se nekoliko sati nakon što je ATP objavio da pokreće istragu oglasio rekavši da pozdravlja ovakav potez.
„Uvek sam u potpunosti podržavao stavove ATP o porodičnom nasilju. Štaviše, pozdravljam istragu koju je ATP pokrenuo. Mesecima sam tražio od ATP da to uradi, želeo sam nezavisnu istragu“, rekao je Zverev i dodao:
„Kategorički odbacujem sve optužbe. Pokrenili smo preliminarnu zabranu protiv izdavača i novinara zbog lažnih i zlonamernih navoda i optužbi. I pored toga, svesno su i izdavač i novinar kršili naredbu suda jer su odbili da povuku tekst i nastavili su da ga objavljuju na društvenim mrežama iznova i iznova. Moji advokati se bave daljim koracima po tom pitanju“.
Podsećamo, Šaripova je optužila Zvereva za fizičko i psihičko zlostavljanje na US openu održanom 2019. godine.
Zverev tužio američkog novinara – ovo je priča o navodnom zlostavljanju ruske devojke
Ruskinja odbrusila Nemcu: Ne plašim se tebe, tvoje porodice i tvojih advokata!
Raonić napao ATP jer ćuti na žestoke optužbe bivše devojke Zvereva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala