Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Sahranjen Ivan Tasovac /foto/

© Foto : Sputnjiku ustupio Petar Milošević/Večernje novostiSahrana Ivana Tasovca
Sahrana Ivana Tasovca - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2021
Pratite nas
Direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a od njega su se oprostili porodica, kolege i prijatelji.
Među okupljenima je bio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a opelo je služio srpski patrijarh Porfirije.
“Uvek je smrt nezvani neprijatelj i uvek je iznenađenje. Nema čoveka koji se rodio, a da neće umreti. I nema čoveka koji ne smatra smrt svojim najvećim neprijateljem. Zato, osnovno pitanje za svakog čoveka nije to ko je bio i šta je imao i koliko je postigao, nego postoji li iza groba išta. Ja znam da Ivan koji je pozvan u naručje Božije zna”, rekao je patrijarh Porfirije.
On je rekao da je siguran da je Ivanu sve ono za čim je tragao postalo jasno, a da umetnost koja prevazilazi svaku vrstu logike nije ništa drugo nego traganje za smislom, preneo je Tanjug.
© Foto : Sputnjiku ustupio Petar Milošević/Večernje novostiPatrijarh Porfirije na sahrani Ivana Tasovca
Patrijarh Porfirije na sahrani Ivana Tasovca - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2021
Patrijarh Porfirije na sahrani Ivana Tasovca
Poslednjem oproštaju od Tasovca prisustvovale su brojne poznate ličnosti, a među njima su bili predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, potpredsednica Vlade i ministarka kulture Maja Gojković, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, upravnica Nacionalne fondacije za igru Aja Jung, gradski sekretar za kulturu Ivan Karl, reditelj Dragan Bjelogrlić, upravnica Galerije Matice srpske Tijana Palkovljević-Bugarski, direktor RTS-a Dragan Bujošević, Jagoš Marković, Ksenija Vučić, Nebojša Krstić, Zoran Babić...
Pijanista, direktor Beogradske filharmonije i nekadašnji ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac preminuo je 29. septembra u Beogradu u 55. godini života.
Pročitajte još:
Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2021
Ako ne umete da sanjate bolje da se ne bavite nijednim poslom, govorio je Ivan Tasovac
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala