- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija piše istoriju: Ekipa spremna za poletanje, počinje snimanje prvog filma u svemiru

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Uđi u bazu fotografijaPripreme za film "Izazov"
Pripreme za film Izazov - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2021
Pratite nas
Glumica Julija Peresiljd, reditelj Klim Šipenko i kosmonaut Anton Škaplerov sutra će poleteti na Međunarodnu svemirsku stanicu kako bi snimili prvi igrani film radnog naziva „Izazov“, saopštila je pres-služba „Roskosmosa“.
Rezervnu posadu čine kosmonaut 'Roskosmosa' Oleg Artjomov, glumica Alena Mordovina i snimatelj Aleksej Dudin“, precizirano je u saopštenju.
Sastav filmske ekipe odobrila je državna komisija kojom je predsedavao generalni direktor „Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin.

„Izazov“ (rus. „Vыzov“) je prvi film u istoriji kinematografije u kome će profesionalna glumica snimati scene u svemiru. Time je „Roskosmos“ prestigao Nacionalnu vazduhoplovnu i svemirsku administraciju (NASA) i „Spejs iks“ koji su planirali da pošalju u svemir holivudsku zvezdu Toma Kruza i reditelja Daga Lajmana.

Ruska filmska ekipa će poleteti u orbitu svemirskom letelicom „Sojuz MS-19“. Lansiranje je planirano u 11.55 časova po moskovskom vremenu 5. oktobra sa platforme „Vostok“ na kosmodromu Bajkonur. Oko devet minuta kasnije letelica će biti u orbiti. Let do Međunarodne svemirske stanice trajaće otprilike tri sata i 17 minuta. Očekuje se da će „Sojuz“ pristati na ruski segment „Rasvet“ na MSS oko 15.12 časova po moskovskom vremenu.
Tamo ih čeka međunarodna ekspedicija koju čine Rusi Oleg Novicki i Petar Dubrov, dvojica Amerikanaca i po jedan Japanac i Francuz.
Ruski kosmonauti će pomagati filmskoj ekipi u snimanju filma. Planirano je da Peresiljd i Šipenko provedu 12 dana na Međunarodnoj svemirskoj stanici. Takođe, planirano je da se prizemlje u stepama Kazahstana 17. oktobra.
Drama radnog naziva „Izazov“ je zajednički projekat „Roskosmosa“, „Prvog kanala“ i ruske produkcije „Yellow, Black and White“. Radnja filma govori o doktorki koja je sticajem okolnosti primorana da poleti u orbitu kako bi spasila život kosmonauta.
Festival cveća u Gumu  - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2021
Rusija snima prvi film u svemiru: Zvezda filma „Bitka za Sevastopolj“ ušla u uži izbor kandidata
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala