Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Prve nalepnice na Jarinju /video/

© Foto : Kosovo onlajnJarinje prelaz
Jarinje prelaz - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2021
Pratite nas
Prelaz Jarinje ponovo je otvoren za vozila, jutros tačno u 8 sati, a na registarske tablice nalepljene su prve nalepnice, kao što je dogovoreno između delegacija između Srbije i Kosova u Briselu.
Nakon dve nedelje od blokade i protesta Srba zbog dolaska specijalnih policijskih jedinica na prelaze na severu Kosova, od danas je stupio na snagu sporazum koji su delegacije Srbije i Kosova postigle u Briselu.
Automobili koji ulaze u centralnu Srbiju, kao i na Kosovo prema sporazumu dibijaju nalepnicu koja se lepi na registarske oznake i prekriva simbole Kosova i Srbije koji se na njima nalaze.
Prvi automobil koji je prešao prelaz Jarinje iz pravca Srbije i ušao na Kosovo ima registarske oznake Raške, a saobraćaj je normalizovan i na prelazu Brnjak.
Kao preduslov za sprovođenje sporazuma, takođe kao deo dogovora u Briselu, u subotu su specijalne jedinice kosovske policije napustile prelaze Brnjak i Jarinje, a Srbi sa severa Kosova, koji su skoro dve nedelje bili u protestu, uklonili su barikade sa prelaza.
Na prelazima Jarinje i Brnjak od pre dva dana se nalaze jedinice Kfora, kako bi osigurale slobodu kretanja.

Merdare: Prvi automobili sa nalepnicama ušli u centralnu Srbiju i na Kosovo

Na prelazu Merdare jutros od 8 časova počela je primena sporazuma o registarskim tablicama koji su u Briselu postigle delegacije Srbije i Kosova, uz posredovanje EU.
© Foto : Kosovo onlajnPrve nalepnice na Merdaru
Prve nalepnice na Merdaru - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2021
Prve nalepnice na Merdaru
Prvi automobil koji je iz Kosova ušao u centralnu Srbiju, bio je iz Orahovca, a na registarske tablice su pripadnici MUP Srbije stavili nalepnicu, koja prekriva simbole Kosova.
U isto vreme iz centralne Srbije na Kosovo je ušlo vozilo kruševačkih registarskih oznaka, koje je nalepnicu dobilo od pripadnika kosovske policije.
Na prelazu Merdare nema zadržavanja. Procedura stavljanja nalepnica odvija se relativno brzo.
Jarinje - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2021
SRBIJA
Normalizovan saobraćaj na Jarinju i Brnjaku, uspostavljen režim sa nalepnicama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala