- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Pomor riba i ptica u Kaliforniji: Naftna mrlja se širi, zatvorene plaže

© AP Photo / Ringo H.W. ChiuNaftna mrlja
Naftna mrlja - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2021
Pratite nas
Velika količina nafte izlila se kod obale južne Kalifornije nakon kvara na jednom naftovodu. Plaže su prekrivene mrtvim ribama i pticama, dok su močvarna područja kontaminirana, saopštili su lokalni zvaničnici, dodajući da je reč o ekološkoj katastrofi.
Izlilo se oko 126.000 galona (oko 100.000 litara), a naftna mrlja se širi, saopštila je Kim Kar, gradonačelnica Hantington Biča.
Ona je dodala da je reč o ekološkoj katastrofi jer su i močvarna područja kontaminirana, a delovi obale su prekriveni naftom, preneo je Rojters.
Izlivanje nafte izazvano je pukotinom na naftovodu koji je povezan sa naftnom rafinerijom Eli, a naftna mrlja se proteže od pristaništa u Hantington Biču do Njuport Biča, što je deo obale južno od Los Anđelesa koji je popularan među surferima i kupačima.
Ranije su zvaničnici Hantington Biča saopštili da su postavili prepreke da bi sprečili da nafta dopre do ekološkog rezervata Bolsa Čika i zaštićenog močvarnog predela.
Popularne plaže su zatvorene za kupače. Zvaničnici američke Obalske straže u saradnji sa lokalnim i državnim agencijama procenjuju štetu, a angažovali su i radnike da čiste pogođeno područje.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala