- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Osumnjičeni za ubistvo 19-godišnje devojke u Tuzima se predao policiji

© Foto : Dejan VukićPolicija, Crna Gora
Policija,  Crna Gora - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2021
Pratite nas
Ilir Đokaj (28) osumnjičeni za ubistvo nevenčane supruge Šejle Bakije (19) predao se policiji nešto nakon ponoći u pratnji advokata Srđana Lješkovića.
Đokaj se predao nakon četiri dana bekstva, koliko je policija tragala za njim zbog sumnje da je u četvrtak ubio Bakiju sa kojom je bio u vanbračnoj zajednici, kada je teško ranio njenog oca. Tragedija se dogodila na Karabuškom polju, u dvorištu porodice Bakija.
Njega će tokom dana saslušati u Višem državnom tužilaštvu, tužilac Ana Radović.
Zbog ubistva, koje je šokiralo javnost Crne Gore, reagovali su svi predstavnici političkih partija, tražeći od nadležnih organa da privedu pravdi počinioca, ali i da se više uključe u prevenciju nasilja nad ženama, kako se slični slučajevi ne bi ponavljali.
U Tuzima je juče održan protest građana sa kojeg je traženo od Uprave policije, Ministarstva unutrašnjih poslova i potpredsjednika Vlade za bezbjednost Dritana Abazovića pokretanje hitne istrage o ovom slučaju nasilja nad ženama, koje je završilo tragičnim gubitkom mladog života, uprkos činjenici da je nasilje prijavljivano policiji i pravosuđu.
Osumnjičeni Đokaj od ranije je poznat policiji, a 25. avgusta, Šejla je prijavila ga je policiji zbog uznemiravanja.
U toj prijavi piše da je Ilir 25. Avgusta nasuilno ušao u kuću porodice Bakija i zapretio: “ Ni na nebu ni na zemlji nećeš bit drugoga. Neću ti dat, da se udaš za drugoga! Proliće se krv za ovu stvar! Život ti je u mojim rukama! ….pisalo je u Šejlinoj izjavi policiji.
Protest u Tuzima kod Podgorice zbog ubistva devojke - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2021
REGION
Protest u Tuzima kod Podgorice: Zašto nije spriječeno ubistvo 19-godišnje djevojke /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala