- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Beograd će biti prestonica svetskog sporta“

© Foto : Bokserski savez Srbije (BSS)Sastanak LOK i AIBA za Svetsko prvenstvo u boksu u Beogradu (predsednik Umar Kremlev)
Sastanak LOK i AIBA za Svetsko prvenstvo u boksu u Beogradu (predsednik Umar Kremlev) - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2021
Pratite nas
Tri nedelje nas dele od svečane ceremonije otvaranja Svetskog prvenstva u olimpijskom boksu za muškarce 2021. čiji domaćin je srpska prestonica i sportska lepotica Arena. „Beograd će biti prestonica svetskog sporta“, ističe predsednik Međunarodnog bokserskog saveza (AIBA) Umar Kremlev.
Pod svodovima srpskog sportskog bastiona u 21. izdanju ovog šampionata glavni akteri će se boriti za zlato, ali i vredne novčane nagrade.
Lokalni organizacioni komitet već je ušao u fazu danonoćnog rada i realizacije svih zadataka neophodnih za početak jednog ovako grandioznog događaja.
Ovim povodom u Beograd je doputovao i predsednik Međunarodnog bokserskog saveza (AIBA) Umar Kremlev kako bi se još jednom prešla sva goruća pitanja i krenulo u finale organizacije SP u Beogradu koje je na programu od 24. oktobra do 6. novembra 2021.
„Inovacija je ta koja uvek pobeđuje, a kao takvo SP u Beogradu je fokusna tačka nove istorije sporta. Grandioznom scenskom mašinerijom na svečanom otvaranju SP u boksu 2021. srpska prestonica će udariti nove temelje u svetu sporta, zadati novi zadatak planeti kada su u pitanju najveće sportske smotre, Beograd će biti prestonica svetskog sporta. Drago mi je što se ponovo nalazim u Srbiji i želim da pozdravim srpski narod. Čitav svet očekuje ovaj praznik plemenite veštine i svi se aktivno pripremamo za to. Doputovao sam ovde za vikend, došao sam da rešim pitanja koja ja moram da usaglasim i mislim da će to sve doprineti da se ovo prvenstvo održi na najvećem mogućem nivou”, istakao je Kremlev koji je pre Srbije posetio Tursku i Sloveniju.
© Foto : Bokserski savez Srbije (BSS)Sastanak LOK i AIBA za Svetsko prvenstvo u boksu u Beogradu (predsednik Umar Kremlev)
Sastanak LOK i AIBA za Svetsko prvenstvo u boksu u Beogradu (predsednik Umar Kremlev) - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2021
Sastanak LOK i AIBA za Svetsko prvenstvo u boksu u Beogradu (predsednik Umar Kremlev)
U Turskoj se priprema žensko Svetsko prvenstvo u boksu koje će uslediti nakon muškog šampionata u Beogradu.
„Da, početak decembra je planiran za svetski šampionat za žene u Istanbulu i već se uveliko radi na tome. Sloveniju sam posetio kao rukovodilac AIBA da vidim u čemu mogu da pomognem, ukazali smo pomoć u rukavicama i bokserskoj opremi, bio sam tamo zato što je moja obaveza da direktno komuniciram sa članovima i predsednicima bokserskih saveza celog sveta”, objašnjava prvi čovek AIBA.
U Beogradu Kremlev je zatekao akumulaciju velikog rada i potpunu posvećenost SP u Areni od strane svih članova organizacije.
„Sve je na vrlo visokom nivou, pre svega podrška Vlade Republike Srbije, predsednika Aleksandra Vučića i organizacionog komiteta. Ovde sam zbog toga da bi smo dodatno preduzeli mere za ubrzavanje tih priprema, postoje kašnjenja u nekim segmentima, ali sve u svemu zadovoljan sam i mi ćemo sada ubrzati tempo priprema i sve će biti na najvišem stepenu organizovanosti uoči svečane ceremonije otvaranja SP 24. oktobra u beogradskoj Areni kojoj će, kao i tokom samog prvenstva, prisustvovati svetske zvezde boksa, ali i zvezde filma i ostalih sfera – kulture, muzike, umetnosti, javnog života. Zahvaljujem se na njihovoj podršci jer zahvaljujući njoj rastu i nova pokolenja. Sada se prave pozivnice, naši gosti će biti i ljudi na čelu nekih država sveta, ali to je tajna i sve ćete videti na licu mesta”, ostao je zagonetan predsednik AIBA Umar Kremlev.
© Foto : Bokserski savez Srbije (BSS)Sastanak LOK i AIBA za Svetsko prvenstvo u boksu u Beogradu (predsednik Umar Kremlev)
Sastanak LOK i AIBA za Svetsko prvenstvo u boksu u Beogradu (predsednik Umar Kremlev) - Sputnik Srbija, 1920, 04.10.2021
Sastanak LOK i AIBA za Svetsko prvenstvo u boksu u Beogradu (predsednik Umar Kremlev)
Prvi put u istoriji Svetski šampionat u olimpijskom boksu dobija i nagradni fond od čak 2.600 000 dolara, što je dodatni motiv bokserima da dođu u Beograd.
„Naravno da je i novčana nagrada motivacija, ali pre svega za svakog sportistu najveća motivacija je da predstavlja svoju zemlju. Obzirom da se radi o ljudima koji stvaraju svoje porodice ili ih već imaju naravno da je motivacija i da zarade i da između ostalog tim novcem dalje finansiraju svoje treninge. Naš zadatak jeste upravo u tome da to ne bude samo hobi boksera kao što to jeste za većinu već da boks postane i njihov poziv“.
Očekuje se dolazak velikog broja boksera i zemlja na šampionat planete u Beograd koji će nakon 43 godine ponovo ugostiti najbolje boksere sveta.
„U ovom trenutku znamo da bi trebalo biti prisutno oko sto zemalja, ali obzirom na probleme u vezi kovida postoje određene teškoće i sada mi sa svakom zemljom pojedinačno razgovaramo o tome da stvorimo uslove za njihov dolazak“, zaključio je veliki pregalac i reformator svetskog boksa Kremlev koji od kako je došao na čelo AIBA danonoćno radi na procvatu i usavršavaju ove organizacije.
Gost Beograda nedavno je bio i čuveni bokser Roj Džons junior, koji je izdvojio vreme da sa Sputnjikom porazgovara o brojnim temama, ujedno i Rusiji.
Bivši bokserski šampion u superteškoj kategoriji Majk Tajson. - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2021
SPORT
Tajson dolazi u Beograd!
Oleksandar Usik - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2021
SPORT
Ukrajinac iskreno o žestokoj borbi: „Udarci su me poslali kod Ilona Maska“ /video/
Marko Nikolić, bokser - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2021
SPORT
Nikolićeva pobeda – za male borce: „To su istinski heroji!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala