- Sputnik Srbija, 1920
DRUŠTVO
Zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, Rusije i ostatka sveta

Tradicionalna kineska medicina otkriva: Šta znači kad se budite noću u isto vreme

© Fotolia / StokketeNesanica ilustracija
Nesanica ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2021
Pratite nasTelegramOdyssey
Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, svaki meridijan se aktivira svakih nekoliko sati. To je proces za postizanje ravnoteže u našoj energetskoj matrici koje održava odgovarajuće zdravlje i izdržljivost. Međutim, ako je meridijan blokiran, onda energija ne može proći kroz njega.
Jedan od problema koji se obično odnosi na pitanja meridijana je poremećen san ili neprestano buđenje tokom određenih sati u kojima se aktiviraju povezani meridijani.
U zavisnosti od vremena buđenja razlikuju se uzroci i načini prevazilaženja blokada.

21:00 - 23:00: Mrzovoljan režim

Ovo je redovno vreme za spavanje. Većina nas ima veoma strog dnevni raspored pun pritiska i ogromnu listu zadataka. Naravno, kada idemo u krevet, nosimo neke od ovih zabrinutih misli. Meridijan koji je povezan sa ovim vremenom je „Trostruki gorionik“, koji zapravo vlada nad većinom naših prirodnih funkcija. Odgovara hipotalamusu i endokrinom sistemu.
Podrazumeva se da je vaša anksioznost prilično jaka kada u ovo vreme imate problema sa spavanjem. Element sa kojim je povezan je Vatra. Postavite sebi ovo pitanje: Nedostaje li vam zadovoljstvo u vašem životu?
Lek: Pronađite više kvalitetnog vremena za sebe.

23:00 - 01:00: Režim besa

U ovo vreme većina nas već spava i sanja, ostavljajući za sobom sitničavost materijalnog sveta. Međutim, neki od nas smatraju da je izuzetno teško spavati tokom ovog vremena ili se stalno bude, zbog čega gube san. Da li se često budite oko 23:00 - 01:00?
Meridijan koji se aktivira tokom ovih nekoliko sati je meridijan žučne kese. Ovaj meridijan je povezan sa migrenama i upornim glavoboljama. Da li patite od njih? Štaviše, ovaj meridijan odgovara Elementu drveta (kineski sistem elemenata).
Često buđenje u određeno vreme može biti povezano sa problemima sa organima poput jetre, pluća ili žučne kese.
Kada se probudite tokom 23: 00-01: 00 ujutru, možda ćete morati da otpustite bes. Postavite sebi ovo pitanje: Zašto ste toliko besni?
Lek: Morate otpustiti prošlost i pomiriti se s njom. Prihvatite svoje odluke jer ste ih doneli sa svojom trenutnom mudrošću. Okupajte se pre spavanja.

01:00 - 03:00 AM: Režim mržnje

Obično biste trebali hrkati od svakodnevnih problema. Ali ako se nastavite buditi tokom tog vremena, moglo bi vas progoniti problem povezan s mržnjom. I najčešće je mržnja prema sebi ono što uzrokuje ovaj problem.
Da li se često budite oko 01:00 - 03:00? Meridijan koji je povezan sa ovim vremenom je jetreni. Da li patite od problema sa jetrom, želucem, seksualnih problema ili artritisa? Zašto osećaš kako ta mržnja gori u tvom srcu? Ovaj meridijan je takođe povezan sa vodom (kineski sistem elemenata), pa je sve u vezi mržnje i besa povezano sa njim, prenosi Magazin Novosti.
Postavite sebi ovo pitanje: Zašto sebi ne možete oprostiti?
Lek: Ozdravljujuća meditacija je ono što vam je potrebno. Stavite ljubav i mir u svoje srce.

03:00 - 05:00 AM: Režim borbe

Za to vreme vaše telo doživljava najnižu temperaturu i sve bi trebalo da počiva u dubokom snu.
Za to vreme se aktivira Meridijan pluća koji se smatra najmagičnijim u vezi sa osećajem slobode.
Postavite sebi sledeća pitanja: Šta vam blokira put? Da li želite da se oslobodite? Šta uzrokuje anksioznost? Zašto ste upozoreni? Čega se plašite? Zašto ste napadnuti?
Lek: Pravilno uzemljenje vam može pomoći jer jača vaš odbrambeni sistem.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala