- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Talibani uspostavili specijalni bataljon bombaša samoubica

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaTalibani u Mehtarlamu
Talibani u Mehtarlamu - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2021
Pratite nas
Talibani (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji) uspostavili su specijalni bataljon bombaša samoubica na severu zemlje kako bi zaštitili granice sa Kinom i Tadžikistanom, rekao je danas zamenik guvernera provincije Badakšan Mula Nisar Ahmad Ahmadi.
„Poseban odred samoubica po imenu Laškar-e Mansur biće raspoređen do avganistanskih granica", citirala je guvernera lokalna novinska agencija Hama Pres.
Bombaši samoubice iz ovog odreda učestvovali u terorističkim napadima na snage svrgnute vlade i pripadnike međunarodne koalicije koja je bila predvođena Sjedinjenim Američkim Državama.
„Poraz Sjedinjenih Država bio bi nemoguć bez ovoga odreda. Ti hrabri ratnici nose posebne eksplozivne pojaseve i koristili su ih za miniranje američkih baza u Avganistanu “, rekao je Ahmadi.
Nakon što su Sjedinjene Države objavile planove za povlačenje svojih trupa iz Avganistana, talibani su započeli veliku operaciju zauzimanja države pod svojom kontrolom i 6. septembra su objavili da je obezbeđena potpuna kontrolu nad celom teritorijom Avganistana, a sledećeg dana su predstavili novu vladu koju čine samo članovi pokreta, od kojih su većina etnički Paštuni, preneo je Tanjug.
Do sada nijedna država nije priznala legitimitet talibanske vlade.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala