- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska vojska najavila u svojim redovima robotske komplekse

© Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaRobotizovani kompleks Uran-9
Robotizovani kompleks Uran-9 - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2021
Pratite nas
Kopnena vojska Rusije planira da tokom 2022. godine počne da koristi robotske komplekse, saopštio je komandant kopnene vojske Rusije, general armije Oleg Saljukov.
„Trenutno se prikupljaju podaci o robotskim kompleksima, plan je da se tokom 2022. godine testiraju u vojsci kako bi se donela odluka o optimalnom broju kompleksa koji će biti deo naoružanja kopnene vojske“, pojasnio je on.
Po rečima Saljukova, tokom velikih zajedničkih vojnih vežbi „Zapad 2021“ robotski kompleksi „Uran 9“ i „Nerehta“ su prvi put korišćeni u borbenim redovima. Njihovi zadaci su bili izviđanje i eliminisanje uslovnog neprijatelja.
General je pojasnio da je naoružanje kompleksa pogodilo sve ciljeve tokom vežbi. Operatori koji su upravljali robotskim kompleksima su se nalazili na 1,5 kilometar od cilja.
Kako je objasnio Saljukov, razvoj perspektivnih robotskih kompleksa teške i srednje klase, u okviru eksperimentalnih i konstruktorskih radova „Šturm“ i „Soratnik“, su u toku još od 2019. godine.

„Radiće se i na pitanju kompleksnog upravljanja nadzemnim i vazdušnim robotskim sistemima koje će biti realizovano zahvaljujući softverima i hardverima robotskog kompleksa“, naveo je komandant kopnene vojske.

On je dodao da su tokom 2021. godine Oružane snage Rusije zajedno sa industrijskim kompanijama radile na uključivanju podsistema koji ulaze u sastav borbene opreme vojnika. Podsistem čine egzoskeleti, specijalna robotska odela u vidu oklopa koje vojnici nose, kao i mini i mikro bespilotne letelice.
Višenamenski robotski sistem Uran 9 - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2021
Britanski list: Specijalna jedinica tenk-robota novo pojačanje u ruskoj armiji /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala