Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Na Jarinju i Brnjaku pripadnici Kfora, sutra normalizacija saobraćaja

© AP Photo / Visar KryeziuVojska KFOR-a na administrativnoj liniji Jarinje
Vojska KFOR-a na administrativnoj liniji Jarinje - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2021
Pratite nas
Nakon povlačenja specijalnih jedinica Rosu, na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak su sada vojnici Kfora. Normalizacija saobraćaja očekuje se od ponedeljka ujutru od osam časova, kada se za vozila uspostavlja režim sa nalepnicama.
Na mestu gde je prethodnih 13 dana bio organizovan protest građana zbog raspoređivanja specijalnih snaga kosovske policija jutros je čisto i mirno, a tu su vojnici Kfora kojih ima desetak, javlja javni servis.
Od ponedeljka od 8 ujutru očekuje se normalizacija saobraćaja na administrativnim prelazima kada se za vozila uspostavlja režim sa nalepnicama.
Građanima će od sutra biti dostupne nalepnice za prekrivanje specifičnih delova registarskih oznaka.
Iz Prištine su saopštili da poseduju još od 2017. godine, po dogovoru iz Brisela iz 2016. godine, 300.000 kompleta sa po četiri nalepnice i da će od sutra biti u upotrebi.
Režim prelepljivanja oznaka na tablicama važiće šest meseci do kada Beograd i Priština treba da pronađu trajno rešenje za odvijanje saobraćaja i omogućavanje slobode kretanja.
Nema više ni pripadnika Rosu ni barikada
Povlačenje pripadnika Rosu je obavljeno kako je i dogovoreno, nema više ni pripadnika te jedinice na administrativnim prelazima, kao ni barikada. Noć je protekla mirno.
U blizini administrativnih prelaza su pripadnici Kfora, a tu su i pripadnika Euleksa.
Saobraćaj se odvija neometano, ali za sada samo iz pravca južne pokrajine ka centralnoj Srbiji.
Kancelarija za Kosovo i Metohije saopštila je da je rad na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak iz pravca centralne Srbije privremeno obustavljen od juče popodne do sutra u 8 časova ujutru kako bi se izvršila priprema sistema za režim nalepnica.
Naveli su da će građanima sutra biti dostupne nalepnice za prekrivanje specifičnih delova registarskih oznaka kao i uputstvo za njihovo postavljanje.
Na sever Kosova do sutra ujutru prolaziće se samo pešice.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala