- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Da li ste znali za ovaj rekord? Dvojica ispred Đokovića – jedan očekivano, drugi ne

© AFP 2023 / KARIM SAHIBNovak Đoković i Gael Monfis
Novak Đoković i Gael Monfis - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2021
Pratite nas
Francuski teniser Gael Monfis plasmanom u finale turnira u Sofiji uspeo je da 17. godinu zaredom uđe u konačnu borbu za titulu na ATP turu. Ispred njega je samo Rafael Nadal, a u stopu ga prati Novak Đoković.
Monfis je savladao Amerikanca Markosa Girona sa 2-0 u seovima, posle nešto više od sat vremena igre, 7:5, 6:0.
Francuz se time vratio na drugo mesto malo poznate večne liste, pošto u finale barem jednog turnira godišnje ulazi još od 2005. godine, a ovo će mu biti prvo finale još od Roterdama 2020.
Mesto ispred i iza njega su teniseri koji praktično ni po čemu nisu slični – Nadal i Đoković, dvadesetostruki Grend slem šampioni.
Monfis je tokom karijere osvojio neuporedivo manje titula od njih i ostavio neuporedivo manji utisak na teniski svet, ali je u ovom delu istorijskih knjiga uspeo da se nadmeće sa najvećima.
Španac (inače godinu dana stariji od Novaka) 18 godina u nizu ulazi u finale barem jednog turnira godišnje, još od 2004, a Srbin je to uspeo da uradi 16 godina u nizu, još od 2006.
Što se aktivnih igrača tiče njima niko nije ni blizu – Zverev i Švarcman šest godina zaredom to uspevaju, počevši od 2016, a Rubljov i Medvedev pet, prvi put 2017. godine.
Monfis će se u Sofiji u nedelju boriti za 11. titulu u karijeri, a protivnik će mu biti Italijan Janik Siner (nedelja, 15.30), koji je prethodno eliminisao našeg Filipa Krajinovića.
Šta zapravo znači poruka koju je uputio Federer
„Novak je probao da uradi nemoguće“
„Ne, ne, mama – moraš da ostaneš sa mnom“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala