- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Iz ugla Putinovog prevodioca: Kakve su poteškoće u radu sa predsednikom

© AFP 2023 / SAUL LOEBPredsednici Rusije i SAD Vladimir Putin i Džozef Bajden u Ženevi
Predsednici Rusije i SAD Vladimir Putin i Džozef Bajden u Ženevi - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2021
Pratite nas
Ponašanje novinara na samitu predsednika Rusije i Sjedinjenih Američkih Država, Vladimira Putina i Džozefa Bajdena, stvorilo je velike poteškoće u radu prevodilaca, izajvila je drugi sekretar Odeljenja za jezičku podršku Ministarstva spoljnih poslova Rusije Darja Mandrova za televiziju „Rusija 1“.
Ona je istakla da razume kakvo interesovanje izazivaju susreti lidera dveju zemalja.
„Upravo uzbuđenje, verovatno, najviše komplikuje rad prevodilaca“, dodala je ona.
Međutim, na ovom događaju izbio je haos zbog ponašanja američkih delegata koji su pokušavali vikom da zavedu red među novinarima na događaju. Na kraju su sa poteškoćama morali da se suoče čak i predsednici koji su bili primorani da posmatraju nered pred vratima kroz koje su pokušali da se probiju izveštači.
© AFP 2023 / BRENDAN SMIALOWSKINovinari izlaze iz sale za pregovore predsednika Rusije i SAD Vladimira Putina i Džozefa Bajdena u Ženevi
Novinari izlaze iz sale za pregovore predsednika Rusije i SAD Vladimira Putina i Džozefa Bajdena u Ženevi - Sputnik Srbija, 1920, 03.10.2021
Novinari izlaze iz sale za pregovore predsednika Rusije i SAD Vladimira Putina i Džozefa Bajdena u Ženevi
„Znate šta je teško? Kada se prevode uvodne reči veoma su glasni foto-aparati i često ne može da se čuje“, priznala je Mandrova.
Prvi susret lidera Amerike i Rusije, Džozefa Bajdena i Vladimira Putina, održan je 16. juna u Ženevi. Razgovori su trajali četiri i po sata, a posle samita ruski lider je rekao da se sa američkim kolegom dogovorio da počnu konsultacije o strateškoj stabilnosti na međuresornom nivou.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala