https://lat.sputnikportal.rs/20211002/udar-na-zeludac-hrana-koju-nikako-ne-bi-trebalo-kombinovati-1130358806.html
Udar na želudac: Hrana koju nikako ne bi trebalo kombinovati
Udar na želudac: Hrana koju nikako ne bi trebalo kombinovati
Sputnik Srbija
Konzumiranjem jedne vrste hrane pomažemo organizmu da efikasnije funkcioniše, savetuju naučnici. Međutim, većina ljudi ne može ni da zamisli kako se kombinovanje... 02.10.2021, Sputnik Srbija
2021-10-02T16:10+0200
2021-10-02T16:10+0200
2021-10-02T16:10+0200
rusija
rusija
medicina
zdravlje
hrana
ruska medicina
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e5/09/12/1129924937_0:175:3103:1920_1920x0_80_0_0_18fd1f5a63bb670edc515b264e4c862d.jpg
Voće i bilo koja druga hranaAko, na primer, pojedete pomorandžu sa bilo kojom drugom vrstom hrane, u crevima se stvara „gužva“ što izaziva nadutost, podrigivanje i druge neprijatne posledice. Samo voće se veoma brzo vari.Krastavci i paradajzTeško je reći da je ova kombinacija korisna, iako ih mnogo ljudi jede zajedno. Krastavci i paradajz se drugačije vare. Želudac može da svari jedno, ali će s drugim taj proces ići teže. Zbog toga vam takva salata može „teško pasti“. Povrh toga, u organizmu se stvara višak soli što može dovesti do bolesti bubrega i oticanja.Krompir i mesoOva kombinacija hrane, veoma popularna na našoj trpezi, veoma se teško vari. Meso je bogato proteinima, a krompir ugljenim hidratima. Ukoliko ih zajedno jedete može doći do nadimanja i otežanog varenja.Kafa sa kroasanima ili sendvičimaKroasani su sami po sebi „teški“, jer se radi o testu, masni su i kalorični i sami po sebi povećavaju nivo šećera u krvi. Ako uz njih pijete kafu, nivo šećera u krvi se povećava do 65 odsto, što čestom upotrebom može dovesti do dijabetesa tipa dva. MlekoKombinacija mleka sa bilo kojim voćem, kokosom, orasima, mesom, jajima, jogurtom, pasuljem, sočivom i povrćem može dovesti do otežanog varenja i nadutosti.
https://lat.sputnikportal.rs/20210928/top-sest-najopasnijih-dijeta-1130242389.html
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2021
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Vesti
sr_RS
Sputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e5/09/12/1129924937_262:0:2991:2047_1920x0_80_0_0_cd0ee229ac243603c04f1e80993cf031.jpgSputnik Srbija
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
rusija, medicina, zdravlje, hrana, ruska medicina
rusija, medicina, zdravlje, hrana, ruska medicina
Udar na želudac: Hrana koju nikako ne bi trebalo kombinovati
Konzumiranjem jedne vrste hrane pomažemo organizmu da efikasnije funkcioniše, savetuju naučnici. Međutim, većina ljudi ne može ni da zamisli kako se kombinovanje nespojivih proizvoda može odraziti na stanje unutrašnjih organa i celokupno zdravlje.
Voće i bilo koja druga hrana
Ako, na primer, pojedete pomorandžu sa bilo kojom drugom vrstom hrane, u crevima se stvara „gužva“ što izaziva nadutost, podrigivanje i druge neprijatne posledice. Samo voće se veoma brzo vari.
Teško je reći da je ova kombinacija korisna, iako ih mnogo ljudi jede zajedno. Krastavci i paradajz se drugačije vare. Želudac može da svari jedno, ali će s drugim taj proces ići teže. Zbog toga vam takva salata može „teško pasti“. Povrh toga, u organizmu se stvara višak soli što može dovesti do bolesti bubrega i oticanja.
Ova kombinacija hrane, veoma popularna na našoj trpezi, veoma se teško vari. Meso je bogato proteinima, a krompir ugljenim hidratima. Ukoliko ih zajedno jedete može doći do nadimanja i otežanog varenja.
Kafa sa kroasanima ili sendvičima
Kroasani su sami po sebi „teški“, jer se radi o testu, masni su i kalorični i sami po sebi povećavaju nivo šećera u krvi. Ako uz njih pijete kafu, nivo šećera u krvi se povećava do 65 odsto, što čestom upotrebom može dovesti do dijabetesa tipa dva.
Kombinacija mleka sa bilo kojim voćem, kokosom, orasima, mesom, jajima, jogurtom, pasuljem, sočivom i povrćem može dovesti do otežanog varenja i nadutosti.