- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U Rusiji pronađena švercovana sovjetska oklopna vozila iz Bugarske

© Foto : Bundesarchiv/HöllenthalNemački vojnici posmatraju sovjetska oklopna vozila BA-10 u poljskom Lublinu
Nemački vojnici posmatraju sovjetska oklopna vozila BA-10 u poljskom Lublinu - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2021
Pratite nas
U ruskoj luci Azov zaplenjeno je osam sovjetskih oklopnih vozila na gusenicama koje je logistička kompanija, čiji je vlasnik iz SAD, pokušala da preveze iz Bugarske u Belorusiju sa lažnim dokumentima, saopštio je Sputnjiku izvor iz policije Rostovske oblasti.
Sagovornik je rekao da je u Azovu policija zaplenila veliku grupu vojnih oklopnih vozila na gusenicama marke MT-LB, višenamenske lake oklopne transportere.
„U grupi je bilo 20 oklopnih vozila čija je ukupna cena oko 70.000 dolara. Na granici je zaplenjeno osam jedinica vojne tehnike, dok je ostalih 12 Rostovska carina propustila“, pojasnio je on.
Prema njegovim rečima, plan je bio da se tehnika i rezervni delovi, koji su ranije pripadali bugarskoj vojsci, uvezu u Belorusiju, gde će se njihova namena promeniti sa vojne na civilnu, a zatim bi se oklopna vozila prodala u Rusiji gde je za njima velika potražnja.

„U dokumentaciji, koja je predstavljena carini, vojna tehnika je prošla proceduru demilitarizacije na teritoriji Bugarske kako bi se dalje koristila u civilnoj upotrebi u Rusiji. Tehnika tu proceduru nije prošla, u akta demilitarizacije bugarska kompanija je unela lažne podatke“, naveo je izvor.

Logistička kompanija, čiji je vlasnik u Sjedinjenim Američkim Državama, dostavila je ove podatke carinskim organima Rusije kako bi potvrdila zakonitost kretanja vojne tehnike preko državne granice, dodao je on.
Kompanija je optužena za krivično delo „Šverc oružja i druge vojne tehnike".
Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2021
Pokušao da prošvercuje sliku poznatog srpskog slikara vrednu više od 100.000 evra
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala