- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Protest opozicije u Banjaluci, traže smenu ministra zdravlja

© Foto : Jutjub/RTRS vijestiProtest u Banjaluci
Protest u Banjaluci - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2021
Pratite nas
Predstavnici opozicionih stranaka u Republici Srpskoj protestovali su na Trgu Krajine u Banjaluci sa kog su uputili tri zahteva, među kojima je i smena ministra zdravlja Republike Srpske Alena Šeranića.
Predsednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović naveo je da opozicija traži i smenu direktora Univerzitetsko-kliničkog centra RS Vlade Đajića, kao i svih direktora bolnica koji su, kako tvrdi, postupali mimo standarda u vezi sa nabavkom medicinskog kiseonika.
Jedan od zahteva je i da sudovi i tužilaštvo hitno započnu s procesuiranjem onih koji su krivi za takozvane afere „Kiseonik“, „Maske“ i „Respiratori“, kao i da RTRS u roku od 15 dana na digitalni signal na Kozari uključi BN televiziju, kao što je urađeno s Alternativnom televizijom.
Šarović je najavio da će opozicija, ako zahtevi ne budu ispunjeni, održati novi protestni skup ispred zgrade RTRS-a sa novim zahtevima, dodajući da će protesti trajati dok se oni ne ispune, preneo je Tanjug.
Podsetimo, Vlada Republike Srpske uputila je u petak Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, koji je i komandant Štaba za vanredne situacije grada Banjaluke.
U prijavi se, između ostalog, navodi da je Stanivuković iznosio neistinite navode da se na UKC Republike Srpske, kao i drugim zdravstvenim ustanovama – bolnicama na teritoriji Republike Srpske, pacijentima obolelim od zarazne bolesti – kovid 19, daje industrijski kiseonik umesto medicinskog kiseonika.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala