- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Određen pritvor milijarderu iz Azerbejdžana koji je uhapšen u Podgorici

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaZatvor
Zatvor  - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2021
Pratite nas
Azerbejdžancu Telmanu Ismailovu, poznatom milijarderu, koji je u petak uhapšen u Podgorici, određen je istražni pritvor do 30 dana.
Akcija je sprovedena jer je za njim raspisana potjernica Rusije zbog toga što je, kako se sumnja, povezan sa organizacijom ubistva dva biznismena na području Rusije.
Kako je pisao portal „Crime Russia“, Ismailov je nakon bjekstva iz Rusija namjerno izabrao Crnu Goru, koja ga je tada „štitila od izručenja ruskim vlastima”.
Taj portal je ranije objavio da je Ismailov vlasnik luksuznog kompleksa u turskoj Antaliji — „Mardan Palas”, najskupljeg hotela u Evropi čija je gradnja koštala preko 1,5 milijardi dolara. Ismailov se potraživao u u Rusiji zbog pokušaja ubistva pop pjevača Avrama Rusoa, avgusta 2006. godine.
Nepoznate osobe tada su pucale iz kalašnjikova na automobil kojim je u jednoj moskovskoj ulici upravljao poznati pjevač. Ruso je teško ranjen, ali je uspio da pobjegne ubicama. To je bio drugi napad na njega, a prethodno je bio i kidnapovan. Moskovsko tužilaštvo otvorilo je tada krivični slučaj pokušaja ubistva (članovi 30 i 105 Krivičnog zakona Ruske Federacije).
Prema izvještajima, pjevača je sponzorisao Ismailov koji je, navodno, u njegovu karijeru uložio oko 2,5 miliona rubalja. Kada je Ismailov shvatio da je novac dao uzalud, nakon toga je, navodno, i organizovao pokušaj ubistva. Ismailov se tereti i za organizaciju ubistva dva preduzetnika.
Svjetski mediji pisali su o Ismailovu i tokom 2013. godine, nakon što je objavljena vijest da su glumica Monika Beluči i Vensan Kasel odlučili da se razvedu nakon 14 godina braka. Brojni mediji tada su objavili da je Beluči četiri godine, odnosno od 2009. godine bila u aferi sa Ismailovim.
Monika i Telman navodno su se upoznali u Turskoj, a pisano je i da je Ismailov radi otvaranja svog hotela „Mardan Palas” unajmio privatni avion kako bi prenio ogromne zalihe najkvalitetnijeg kavijara i platio Paris Hilton, Ričarda Gira, Šeron Stoun i Toma Džounsa da prisustvuju žurci.
Hotel je nazvan po Telmanovom ocu Mardanu, a na njegove plaže prebačeno je 9.000 tona finog pijeska iz Egipta. Najskuplja soba koštala je tada 19.000 dolara po danu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala