- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Umalo su umrli“: Anegdota o Srbinu i Hrvatu sa vaterpola u Dubrovniku

© Foto : Youtube screenshot@Podcast InkubatorHrvatski košarkaš Roko Prkačin
Hrvatski košarkaš Roko Prkačin - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2021
Pratite nas
Hrvatski košarkaš Roko Prkačin otkrio je zanimljivu anegdotu vezanu za srpskog košarkaša Vasilija Micića i njegovog klupskog kolegu Krunoslava Simona, koji su jednom prilikom pokušali da igraju vaterpolo – „i umalo umrli“.
Osamnaestogodišnji Prkačin važi za jednog od najtalentovanijih košarkaša Hrvatske i trenutno nastupa za Cibonu, a u „Podkast inkubatoru“ je otkrio da mu je jedan od omiljenih hobija igranje vaterpolo.
Ovog leta se jednom prilikom našao sa sunarodnikom Simonom i Micićem u Dubrovniku, košarkašima Efesa, a sve se završilo partijom vaterpola.
„Njih dvojica su zamalo umrli. Vasa je govorio: 'Ovo je teže nego dizanje tegova'. Ja mu kažem: 'Vaso, pa šta si mislio prijatelju moj?'. Taj sport stvarno nije lagan. Svaka čast tim ljudima što to igraju, ja uspem pet minuta, tu i tamo malo otplivam i gotovo – već sam napolju“, rekao je Prkačin.
On je zatim i otkrio koju dilemu oko vaterpola ima.
„Meni to nikada neće biti jasno. Kako ja koji mogu da trčim kao košarkaš, baš mogu da trčim, ali ako uđem u tu vodu, ako ne plivaš konstantno – kao što ja ne plivam po godinu dana – odmah je... Gotovo. Tonem, ali, sreća, more me diže gore, pa plutam“, dodao je evropski šampion sa juniorskom reprezentacijom Hrvatske 2016. godine u Srbiji.
Amerika bi da stane na kraj „prevarantima“ /video/
Nastavak hajke iz Hrvatske na reprezentativca Srbije
U centru pažnje Srbinova „banana“ – Efes uništio Bešiktaš
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala