- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Jovanka Broz, socijalistička kraljica bez krune I Orbita kulture

Jovanka Broz, socijalistička kraljica bez krune I Orbita kulture
Pratite nas
Kakve je poruke o sebi ali i o zemlji čija je prva dama bila decenijama slala Jovanka Broz, da li je zaista reč o socijalističkoj kraljici bez krune, kako su je okarakterisali novinari uglednog francuskog modnog žurnala.
O svemu tome razgovaramo sa autorima izložbe „Jovanka Broz u boji“ nedavno otvorene u galeriji RTS – modnim dizajnerom Igorom Todorovićem, i kostimogragom Majom Nedeljković Davidovac.
Kakva nam blaga nude veliki ruski muzeji, svedočeći o bogatoj i burnoj istoriji naroda koji su živeli na nepreglednom prostoru Rusije, od drevnih vremena do danas? Zašto je ruska književnost u svetu mnogo bolje vrednovana od ruskog slikarstva? Zašto imena velikih majstora likovne umetnosti poput Ilje Rjepina ili Vasilija Polenova, nisu dovoljno poznata u Zapadnoj Evropi? Šta u Moskvi možemo da saznamo o kamenom dobu, Vikingzima i drugim zanimljivim periodima svetske istorije – u ekskluzivnom razgovoru za Sputnjik otkrivaju direktor Državnog istorijskog muzeja Rusije Aleksej Levikin i zamenica direktora Tretjakovske galerije Tatjana Gafar.
Da li bismo, da imamo šansu da vratimo vreme, drugačije radili u životu ili je naš put već određen našom ličnošću – dilema je koju postavlja drama „Da krenemo ispočetka“ koju je po tekstu Erika Emanuela Šmita režirala Ada Lazić u teatru Madlenianum. Uoči premijere predstave razgovaramo sa glumcem Slavkom Štimcem jednim od glavnih junaka ove kako rediteljka kaže nežne i magične komedije.
Šta nas očekuje na ovogodišnjem 17. festivalu evropskog dugometražnog dokumentarnog filma „Sedam veličanstvenih“ koje se održava od drugog do šestog oktobra u Beogradu, razgovaramo sa osnivačem i jednim od selektora festivala Zoranom Popovićem i sa Ivom Plemić, producentkinjom filma „Srećna nova Jivu“ koji otvara festival.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala