- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Finska poziva Zapad: Kardinalno izmenite odnos prema Rusiji

© Flickr / duvinFinska zastava u Helsinkiju, Finska
Finska zastava u Helsinkiju, Finska - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2021
Pratite nas
Predsednik Finske Sauli Niniste pozvao je evropske zemlje da izmene politiku prema Rusiji i da počnu da grade dijalog sa Moskvom, objavio je portal „Verkkouutiset.fi“.

„Umesto da težimo saradnji, imamo sve veće nepoverenje i međusobne optužbe. Uprkos tome, pozivam vas da sagledate situaciju šire“, rekao je Niniste, govoreći o odnosima Rusije i Evropske unije.

Kako je objasnio, odnosi sa Rusijom su važan element šire evropske, pa čak i svetske slike, „ali se tu primećuju zabrinjavajuće tendencije“.
Finski lider je istakao da je neophodno da Evropa bude u prijateljskim odnosima sa Moskvom, jer je rusko-evropska saradnja postala važan stub bezbednosti.
„Ipak mislim da stabilni sadašnji ili budući odnosi Rusije i zapadnih zemalja ne mogu biti izgrađeni samo na vojnoj snazi. U suprotnom, mogli bismo da uđemo u sukob većih razmera nego što je danas, a da i ne primetimo“, dodao je Niniste.
Takođe je podelio pozitivna iskustva u odnosu sa Rusijom i predložio je da se na nivo cele Evrope proširi politika zasnovana na međusobnom poštovanju.
Ofanziva na jugozapadnom frontu 1916. godine - Sputnik Srbija, 1920, 15.09.2021
RUSIJA
Nekadašnji ljuti neprijatelji: S kim je Rusija najviše ratovala kroz istoriju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala