- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rusko „tajno oružje“ progovorilo: „Tada sam se uplašio...“

© Sputnik / Aleksandar Džorovič / Uđi u bazu fotografijaAslan Karacev, ruski teniser
Aslan Karacev, ruski teniser - Sputnik Srbija, 1920, 02.10.2021
Pratite nas
Aslan Karacev, ruski teniser, u intervjuu za ATP okrio je zanimljive detalje sa početka karijere kao i to zašto se i danas, kada je dospeo na teniski vrh i mora sve češće da putuje, pribojava letenja.
Jedna od glavnih teniskih zvezda 2021. godine Aslan Karacev zapanjio je javnost svojim partijama na Australijan openu na koji je stigao kao kvalifikant.
Iza tog uspešnog tenisera, krije se zapravo 28-godišnjak koji se pribojava letenja i iza sebe ima burne pustolovine.
„Ne volim letenje. Poletanje i sletanje mi nije zabavno. Vremenom je sve bolje, ali od početka kada sam imao otprilike 20 godina imao sa velikih problema. Ne sećam se koji je let bio u pitanju, ali nismo mogli da sletimo. Kružilo se po aerodromu, imali smo i turbulencije. Tada sam se uplašio“, otkrio je ruski teniser.
Karacev sa putovanjima ima problem još od juniorskih dana kada pamti i jedno od svojih najdužih putovanja u životu.

„Igrao sam juniorski turnir u Jukatanu u Meksiku. Bio sam u Rostovu, pa sam leteo dva sata do Moskve, a zatim čekao 12 sati na aerodromu. Narednih 12 sati putovao sam do Njujorka, gde sam čekao osam sati na aerodromu za let do Meksiko Sitija. Do tamo sam putovao šest sati da bih ponovo čekao 17 i leteo tri sata do Jukatana“, prepričao je Rus.

Karacev je pričao i tome kako se snalazi sa vremenskom razlikom, a najveći problem je kako je naveo Melburn. Kako bi izbegao da zbog razlike u vremenu legne i odmah spava što mu je ne prija, Rus je znao da šeta gradom i po nekoliko sati.
„Obično je nezgodno na letu za Melburn, stižete ujutru, tako da ne morate odmah u sobu da spavate. Ja sam to jednom uradio i to je bila greška. Sada samo ostavim prtljag i šetam gradom šest, sedam sati. Ne ostajem u sobi, zaspao bih“, otkrio je Karacev još jednu zanimljivost.
Neobični Rus istakao je da ne voli previše da odmara, on je od početka profesionalne karijere samo jednom bio na odmoru.
„Imao sam jedan odmor. Bilo je tako dosadno, ne znam da li bih ponovo otišao. Obično odem u rodni grad u Rusiji i tamo se odmorim. Volim više aktivnosti pa zato ne volim da ležim samo na plaži. Kad god mogu idem na skijanje“, objasnio je Karacev.
Ruski teniser na Australijan openu prošao je kvalifikacije i stigao do polufinala preko daleko bolje rangiranih igrača u tom trenutku.
Rafael Nadal i Rodžer Federer u zagljaju - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2021
SPORT
Šta zapravo znači poruka koju je uputio Federer
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2021
SPORT
„Novak je probao da uradi nemoguće“
Rafael Nadal i Rodžer Federer u zagljaju - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2021
SPORT
Nadal pozvao Federera: „Bilo bi neverovatno...“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala