- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Vlada Srpske uputila krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Banjaluke

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICDraško Stanivuković
Draško Stanivuković - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2021
Pratite nas
Vlada Republike Srpske uputila je danas Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, krivičnu prijavu protiv Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banjaluke i komandanta Štaba za vanredne situacije grada Banjaluke.
„Krivična prijava je upućena zbog postojanja osnove sumnje da je izvršio krivično delo protiv zdravlja ljudi iz člana 195. Krivičnog zakonika Republike Srpske naslova Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“, saopšteno je iz Vlade Srpske.
U prijavi se, između ostalog, navodi da je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, koji je ujedno i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije, duži vremenski period, počev od 24. do 30. septembra 2021. godine, koristio i koristi svaku priliku i medijski nastup na teritoriji Republike Srpske i BiH kako bi prouzrokovao paniku i strah i neizvesnost kod stanovništa Republike Srpske iznoseći lažne i neistinite tvrdnje, te posebno iznoseći neistinite navode da se na UKC Republike Srpske, kao i drugim zdravstvenim ustanovama – bolnicama na teritoriji Republike Srpske, pacijentima obolelim od zarazne bolesti – kovid 19,daje industrijski kiseonik umjesto medicinskog kiseonika, prenosi RTRS:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala