- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajina zabrinuta zbog hapšenja u Gruziji: Sakašvili se obratio pristalicama - ne plašite se

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaBivši predsednik Gruzije Mihail Sakašvili u Varšavi
Bivši predsednik Gruzije Mihail Sakašvili u Varšavi - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2021
Pratite nas
Bivši predsednik Gruzije Mihail Sakašvili, koji je uhapšen danas u Tbilisiju, obratio se svojim pristalicama putem društvenih mreža poručivši im da je došao kako bi svom narodu pružio pomoć i pozvao ih da se ne plaše.
On je tu poruku objavio uoči njegovog hapšenja.

„Najverovatnije će me uhapsiti u Tbilisiju. Hoću da vam poručim da se ne plašite, izađite sutra na izbore. Dajte svoj glas i svi ćemo posle slaviti pobedu. Došao sam da vam pomognem, drugog izbora nismo imali. Ničega se ne bojim i pozivam vas da se ni vi ne plašite“, napisao je on na svojoj Fejsbuk stranici.

Prethodno je Sakašvili objavio i video poruku u kojoj je rekao da se posle osam godina ponovo nalazi u gruzijskom Batumiju.
„Ovo je moj Batumi. Svi moramo da izađemo na izbore 2. oktobra i damo glas za Nacionalni pokret… Toliko su mi nedostajala ova mesta, danas mi se ispunio san… Stavio sam sve na kocku, život, slobodu, da bih bio ovde, a od vas tražim samo jedno – izađite na izbore“, rekao je Sakašvili.
Bivši predsednik Gruzije Mihail Sakašvili - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2021
RUSIJA
Sakašvili uhapšen u Gruziji, preti mu najmanje devet godina zatvora /video/

Ukrajina zabrinuta zbog hapšenja Sakašvilija

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da je zabrinut zbog hapšenja Sakašvilija kao i tonom kojim gruzijski političari prenose tu vest.

„Pažljivo pratimo situaciju oko hapšenja predsednika izvršnog komiteta Nacionalnog saveta za reforme Ukrajine Mihaila Sakašvilija. Predsednik Zelenski zabrinut je zbog tona gruzijskih političara povodom ove situacije. Pozivamo Gruziju da objasni sve razloge zbog čega se sve to dogodilo sa građaninom Ukrajine“, navodi se u saopštenju kabineta predsednika.

Takođe se navodi i da ukrajinska ambasada u Gruziji nije dobila zvaničnu informaciju da je Sakašvili uhapšen.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala