- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Počelo najjeftinije „rudarenje“ bitkoina /video/

© AP Photo / Salvador MelendezBitkoin
Bitkoin - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2021
Pratite nas
Centralnoamerička država El Salvador „izrudarila“ je 0,00599179 bitkoina, ili oko 269 dolara, koristeći energiju iz vulkana, što predstavlja jedan od najjeftinijih načina za „nabavku“ kriptovaluta.
Predsednik Najib Bukele, koji je založio svoju političku budućnost s nacionalnim eksperimentom sa bitkoinima, objavio je na Tviteru da je ovo početak putovanja zemlje u rudarenje bitkoina na vulkanski pogon, prenosi Si-En-Bi-Si.
Bukele je u utorak objavio atraktivan video tizer od 25 sekundi, koji prikazuje vladin veliki šleper sa mnogo opreme za rudarenje bitkoina, tehničare koji instaliraju i priključuju opremu za „rudarenje“ kriptovaluta, kao i pejzaž jedne elektrane s mnoštvom antena u gustoj šumi koja se graniči sa vulkanom.
Video, koji je postao popularan, nosi jednostavan naziv „Prvi koraci ...“.
Ako ova država u Centralnoj Americi bude zaista „rudarila“ nove koine na ovaj način, to će značiti da je Bukele ispunio obećanje dato u junu, kada je rekao da je naložio državnoj geotermalnoj energetskoj kompaniji LaGeo da „sačini plan za ponudu postrojenja za rudarenje bitkoina s vrlo jeftinom, 100 odsto čistom, 100 odsto obnovljivom i energijom s nultom emisijom iz vulkana".
Bukele je u današnjem tvitu naznačio da je ovaj projekat još uvek u toku i da su u procesu testiranja i instaliranja nove opreme za rudarenje.
El Salvador se naziva „zemljom vulkana“, a geotermalna energija već čini skoro četvrtinu njegove domaće proizvodnje energije, prema zvaničnim podacima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala