Ivo Pogorelić 10. oktobra nastupa u Novom Sadu

CC BY-SA 4.0 / Larabezo / Ivo Pogorelić
Ivo Pogorelić - Sputnik Srbija, 1920, 01.10.2021
Pratite nas
Proslavljeni pijanista Ivo Pogorelić nastupiće 10. oktobra uz pratnju Vojvođanskog simfonijskog orkestra, pod upravom maestra Srboljuba Dinića, na Velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta, sa početkom u 20 časova.
Za novosadsku publiku Ivo Pogorelić će svirati Koncert za klavir i orkestar br. 2 Frederika Šopena.
Orkestar će izvesti i Uvertiru za operu „Čarobni strelac“ K. M. fon Vebera i Simfoniju br. 4 („Italijanska”) Feliksa Mendelsona.
Za više od četiri decenije raskošne pijanističke karijere, Pogorelić je ostvario autentična dostignuća, koja podjednako cene i publika i kritika, dok su njegovi koncerti širom sveta stekli status željno iščekivanih kultnih događaja.
Nakon što je izazvao veliko interesovanje na Šopenovom pijanističkom takmičenju 1980. godine, zahvaljujući svom inovativnom tumačenju muzičkih dela i zadivljujućoj izvođačkoj tehnici, Ivo Pogorelić već naredne, 1981. godine počinje intezivnu seriju koncerata u najprestižnijim koncertnim salama u Evropi, Severnoj Americi, Australiji i Japanu.
Nastupao je sa svim vodećim orkestrima današnjice poput Bečke i Berlinske filharmonije, Londonskog, Bostonskog i Čikaškog simfonijskog orkestra, Njujorške filharmonije i mnogih drugih.
I nakon četiri decenije Ivo Pogorelić istim intenzitetom nastupa i oduševljava publiku širom sveta.
Njegova koncertna aktivnost u tekućoj sezoni uključuje nastupe u Evropi i Severnoj Americi i programe u potpunosti posvećene delima Frederika Šopena.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala