Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Kurti mi je udelio kompliment

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da niko nije mogao takav kompliment da mu pruži kao što je to učinio premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti, rekavši da nezavisno Kosovo ima problem sa jednim čovekom, koji ima svoje ime i prezime, a to je Aleksandar Vučić.
Na pitanje da prokomentariše Kurtijevu izjavu, Vučić je rekao da se juče mogla videti sva nervoza Kurtija.
"Uzvraćam Kurtiju na tome što je rekao da nezavisno Kosovo ima problem sa jednim čovekom. Niko drugi nije mogao takav kompliment da mi pruži. Ja ću nastaviti da radim svoj posao na povezivanju ljudi, očuvanju vitalnih srpskih interesa, njega da vređam...mogu u lice da mu odgovorim, a da pred novinarima izigravam heroja, ne pada mi na pamet", rekao je Vučić.
On je ocenio da se Kurtiju nije baš proslavilo skidanje tablica, te da, kako kaže, nije sve u jednom potezu i da se mora razmišljati dugoročno.
"Možete da kažete hoću uspešnu ekonomiju, ali mi se ne mili da imam mir i stabilnost. Ne možete. Morate da vodite računa o svemu, o monetarnoj politici, stabilnosti, morate da poštujete dogovore, da budete korektni", poručio je Vučić.
Vučić je istakao da se jednostranim aktima ne donosi ništa dobro.
"Nadam se da je to dobar nauk i za Prištinu", rekao je Vučić i dodao da ga brine slučaj Ivana Todosijevića, koji je, inače, dobio poziv za izdržavanje kazne zbog izjave o Račku.
On je, međutim, ukazao i da je dokument o deeslakaciji važan i kada je reč o Todosijeviću i Zajednici srpskih opština, navodeći da mnogo važnih stvari za Srbiju proizilaze u njemu.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2021
SRBIJA
Vučić: Rosu se povlači sa Jarinja i Brnjaka /video/
Miroslav Lajčak dolazi u Patrijaršiju na sastanak sa patrijarhom Porfirijem - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2021
SRBIJA
Dogovor u tri tačke: Lajčak objavio zaključke sastanka Beograda i Prištine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala