- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ukrajina preti: Spremni smo da zadamo ozbiljne probleme Rusiji

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaDržavna zastava na zgradi Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine u Kijevu
Državna zastava na zgradi Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine u Kijevu - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2021
Pratite nas
Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba izjavio je u intervjuu za „RBK Ukrajina“ da je Kijev spreman da zada „ozbiljne probleme“ Moskvi.
Između ostalog, šef ukrajinske diplomatije optužio je Moskvu za „manipulaciju, laži i cinizam“.
Prema njegovim rečima, Kijev „ne sedi, čekajući vremenske prilike pored mora“, već radi sa partnerima na stvaranju uslova koji će „primorati Rusiju da prekine sa agresijom“.
„Ali ne postoji druga Rusija. Upravo takva Rusija vodi rat i ispoljava agresiju prema Ukrajini. Stoga je potrebno pregovarati u svim mogućim formatima o prekidu rata. To je neophodno čak i ukoliko moramo da zadamo Moskvi ozbiljne probleme“, naglasio je Kuleba.
Rusija je više puta isticala da ne namerava nikoga da napadne, kao i da se izjave o „ruskoj agresiji“ koriste kao izgovor za raspoređivanje velikog broja vojne tehnike NATO-a u blizini ruskih granica.
Zapadni političari periodično daju izjave o „ruskoj pretnji“. Predsednik Rusije Vladimir Putin ranije je izjavio da Rusija ne namerava nikoga da napada. Prema rečima ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, Severnoatlantska alijansa je svesna da Moskva ne planira nikog da napada, već jednostavno koristi izgovor za raspoređivanje još trupa u blizini ruskih granica. Moskva je više puta izrazila zabrinutost zbog povećavanja snaga Alijanse u Evropi.
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2021
RUSIJA
Zelenski: Moguć rat sa Rusijom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala