- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Šamar „pučistima“ /foto, video/

© AP Photo / Jose BretonDetalj sa utakmice između Šerifa i Real Madrida
Detalj sa utakmice između Šerifa i Real Madrida - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2021
Pratite nas
Fudbaleri moldavskog Šerifa su spektakularnom pobedom nad Real Madridom u Ligi šampiona, usred španske prestonice, još jednom priredili osvetu „malih“ prema „velikima“ koji su nedavno želeli da se odvoje i kreiraju elitnu Superligu.
Real Madrid je postao stub „pučista“ koji su želeli da, ponukani velikim novcem iz Amerike, kreiraju zatvorenu elitnu ligu kako bi akumulirali više para.
Ideja je propala, to je postalo jasno nakon što je jedan od 12 klubova, engleski Čelsi, na čelu sa ruskim milijarderom Romanom Abramovičem kao vlasnikom, odlučio da odustane od dogovora.
Roman Abramovič - Sputnik Srbija, 1920, 21.04.2021
Ruska revolucija je spasla Evropu – uz poslednji pozdrav iz Moskve
Real, Barselona i Juventus su i dalje uz projekat, predsednik Reala Florentino Peres je najavio da se od njega samo trenutno odustalo i da ideja neće nestati, iako su engleski klubovi, na čelu sa Čelsijem, ostali verni UEFA i Ligi šampiona.
Peres, ne da je poveo „pučiste“, već je svojim izjavama direktno želeo da unizi Ligu šampiona, trenutno elitno evropsko fudbalsko takmičenje.
„Liga šampiona je atraktivna samo od četvrtfinala. Nikoga ne zanimaju utakmice koje se igraju pre toga“, rekao je Peres u aprilu ove godine.
Pet meseci kasnije moldavski šampion Šerif je ostvario senzacionalnu pobedu nad Realom usred Madrida.
„Da li se Šerif sada kvalifikovao za Superligu?“, duhovito je prokomentarisao Miha Zupan, nekadašnji slovenački košarkaš.
Šerif je pokazao „velikima“ da novac ne igra fudbal, jeste veoma bitan, ali ne i presudan, lopta je i dalje jedino merilo, kao i to koliko puta ona dodirne mrežu jednog ili drugog gola.
Ili će, pak, debakl od Šerifa još više naterati Peresa ka forsiranju ideje o Superligi kako bi se ubuduće izbegli tako sramotni porazi?
Bruno Petković, napadač Dinama iz Zagreba - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2021
Šerif srušio snove šampiona Srbije – a sada i Hrvatske!
Fudbaleri Šerifa - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2021
SPORT
Munja je sevnula dvaput! /video/
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 20.04.2021
Piksi za Sputnjik: Bogati hoće hleba preko pogače
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala