- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija formira odeljenje za „meku silu“

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2021
Pratite nas
U centralnom aparatu Ministarstva spoljnih poslova Rusije biće formirano novo odeljenje koje će se baviti strategijom „meke sile“, saopšteno je u Ministarstvu.
Kako se očekuje, odeljenje će se baviti koordinacijom međunarodnih veza u oblasti kulture, nauke, umetnosti, razmene studenata, obrazovanja i sporta“, naveli su u Ministarstvu.

„Plan je da novo odeljenje preuzme izradu opšte politike Ruske Federacije u sferi međunarodne kulturne i humanitarne saradnje, određivanje prioriteta u ovom pravcu, pripremu međuvladinih sporazuma, kontrolu ispunjavanja međunarodnih obaveza Ruske Federacije i realizaciju programa u ovoj oblasti. Pored toga, pružaće savetodavnu i praktičnu pomoć kako strukovnim državnim institucijama, tako i nevladinim strukturama, uzimajući u obzir specifičnosti zemalja i zahteva njihovih građana“, naveli su u Ministarstvu.

Na ovaj način će akcenat biti stavljen na formiranje strateške linije i koordinacije akcija u spomenutim sferama, dok su, u isto vreme,, na primer, nadležnosti Rossotrudničestva usredsređena uglavnom na rešavanje praktičnih pitanja razvoja međunarodnih, kulturnih i humanitarnih veza.
Pasoš građanina Ruske Federacije - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2021
RUSIJA
Rekordan broj zahteva: Ove godine preko pola miliona stranaca dobilo državljanstvo Rusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala