- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Prva partija ruskih oklopnih vozila stigla u Minsk /foto, video/

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaOklopno vozilo BTR-82A
Oklopno vozilo BTR-82A - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2021
Pratite nas
Prva partija ruskih oklopnih transportera BTR-82A stigla je u Belorusiju, najveći deo novih oklopnih vozila biće u službi 120. Posebne mehanizovane brigade, saopštila je pres služba beloruskog Ministarstva odbrane.
„Na železničku stanicu Ozerišče u Minsku stigla je prva partija BTR-82A proizvođača ‘Fabrika mašina Arzamas’. Glavni deo novih oklopnih vozila stupiće u službu 120. posebne mehanizovane brigade. Nekoliko jedinica BTR-82A dobiće 72. Centar za obuku i Vojna akademija Belorusije... Druga partija oklopnih vozila iz bataljonskog kompleta BTR-82A očekuje se u novembru ove godine“, navodi se u saopštenju Ministarstva na Telegramu.
Kako se navodi, obnavljanje naoružavanja odvija se po planu kako bi se gusenična oklopna vozila mehanizovanih brigada zamenila vozilima sa točkovima. Takođe se napominje da su dobijena vozila BTR-82A opremljena sredstvima za vezu „Agat sistem“ i nišanima „Peleng“ beloruske proizvodnje.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala