- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Od Laze se oprostili i Rusi koji su ga voleli /video/

© Sputnik / Olivera IkodinovićPomen Lazanskom u Podvorju SPC u Moskvi
Pomen Lazanskom u Podvorju SPC u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2021
Pratite nas
U Podvorju Srpske pravoslavne crkve u Moskvi održan je pomen ambasadoru Srbije u Rusiji Miroslavu Lazanskom, koji je iznenada preminuo 3. avgusta ove godine. Tiho i dostojanstveno od Lazanskog su se oprostili svi oni koji su ga voleli i sa njim sarađivali tokom njegove diplomatske karijere u Rusiji.
Parastos u srpskom hramu - Crkvi Petra i Pavla u centru Moskve - služio je episkop moravički Antonije sa sveštenstvom, među kojima je bio i otac Danil, predstavnik Američke pravoslavne crkve pri Moskovskoj patrijaršiji.
Vladika Antonije je istakao da su „naš narod i naša Crkva izgubili velikog čoveka“, koga je zavolela ne samo srpska dijaspora u Rusiji, nego i građani Rusije, jer se on trudio da svima pomogne i da svima izađe u susret.
„On ne samo da je bio državni delatnik, bio je i odličan novinar i svi su sa radošću čitali njegove članke koje je pisao o oružanim snagama Srbije i Ruske Federacije“, naglasio je vladika.
Pomenu su prisustvovali njegova supruga Tamara i sin Aleksandar, zaposleni u ambasadi Srbije u Moskvi, ambasador Bosne i Hercegovine u Rusiji Željko Samardžija, kao i srpski privrednici koji žive i rade u Rusiji.
© Sputnik / Olivera IkodinovićPomenu Lazanskom u Podvorju SPC u Moskvi prisustvovali su supruga Tamara i sin Aleksandar
Pomenu Lazanskom u Podvorju SPC u Moskvi prisustvovali su supruga Tamara i sin Aleksandar - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2021
Pomenu Lazanskom u Podvorju SPC u Moskvi prisustvovali su supruga Tamara i sin Aleksandar
Novinar, vojni analitičar, pisac i ambasador Miroslav Lazanski preminuo je iznenada u 71. godini u Beogradu. U diplomatskoj službi u Moskvi bio je od 2019. godine. Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala