- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Poljski portal: U slučaju rata sa Varšavom, Moskva će koristiti infrastrukturu Belorusije

© Sputnik / Viktor Toločko / Uđi u bazu fotografijaZajedničke rusko-beloruske vojne vežbe "Zapad 2021"
Zajedničke rusko-beloruske vojne vežbe Zapad 2021 - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2021
Pratite nas
Belorusija bi mogla da bude ključni region za početak ofanzive ruskih trupa na Poljsku i Litvaniju, smatra kolumnista portala „Difens“ Marcin Gavenda.
Prema njegovom mišljenju, ova teritorija je važna ne samo sa geopolitičkog stanovišta, već i kao region gde će se razviti ofanzivne i odbrambene operacije u trouglu Poljska-Litvanija-Belorusija.
Takva konfiguracija će omogućiti ruskoj vojsci da, ukoliko bude potrebno, dođe do Kalinjingradske oblasti preko koridora Suvalki, smatra autor.
Osim toga, u slučaju rata fundamentalni značaj dobija infrastruktura Belorusije koja će postati svojevrsno logističko čvorište za savezničke formacije.
Autor članka je posebnu pažnju posvetio beloruskoj železnici. Ona će omogućiti brzo premeštanje snaga i resursa dok će vojni poligoni primati velike savezničke trupe i smeštati ih u vojne kampove.
Praktična faza belorusko-ruskih strateških vojnih vežbi „Zapad 2021“ održana je od 10. do 16. septembra. Cilj vežbi bila je provera stepena gotovosti i sposobnosti vojnih komandnih i kontrolnih tela snaga Belorusije i Rusije za zajednička dejstva radi osiguranja vojne bezbednosti i teritorijalnog integriteta Savezne države i njihove saradnje tokom borbenih dejstava.
Robotizovani kompleks Uran-9 - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2021
RUSIJA
Mediji: Rusija na vežbama „Zapad 2021“ pokazala nekoliko aduta protiv NATO
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala