- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj upozorava: Ukrajina bi mogla da uperi tursko oružje na sopstveni narod

© Sputnik / Kirill KallinikovPogled na Kremlj
Pogled na Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2021
Pratite nas
Kremlj smatra da postoji opasnost da bi Ukrajina mogla u budućnosti da upotrebi oružje dobijeno od Turske protiv svog naroda, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
On je potvrdno odgovorio na pitanje novinara da li Kremlj zna za potpisani sporazum o stvaranju centra za obuku o modernizaciji turskih udarnih bespilotnih letelica u blizini Kijeva i da li je to pitanje pokrenuto na sastanku ruskog lidera Vladimira Putina i turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana u Sočiju.
„U Turskoj dobro znaju za naš stav da kada se Ukrajini isporučuju takvi sistemi naoružanja postoji rizik da ukrajinske oružane snage upotrebe to oružje protiv sopstvenog naroda“, istakao je portparol.
Na pitanje da precizira kako je turska strana reagovala na te bojazni Rusije, Peskov je naglasio da „to treba pitati njih“.
Kako je saopšteno juče, predviđa se da će u Ukrajini vremenom biti izgrađeno više takvih centara.
Razgovori predsednika Rusije i Turske održani su u sredu u Sočiju. Šefovi država razgovarali su o aktuelnim bilateralnim pitanjima, kao i o situaciji u regionima od obostranog interesa za dve zemlje: Siriji, Libiji, Avganistanu i Nagorno-Karabahu.
Turska bespilotna letelica Bayraktar TB2 - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2021
Turska isporučila Ukrajini prvi "bajraktar"
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala